Инфо

5. април 2012.5. апр 2012.
ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О РАЗУМЕВАЊУ

КРУНА ДЕЦЕНИЈСКЕ ПОЛИТИКЕ

Након што су престонички медији пропратили потписивање Меморандума о разумевању Владе Републике Србије, града Шапца и компаније “Даниели“, у шабачкој Градској управи је прошлог понедељка организована конференција за локалне новинаре, приликом које је јавност упозната са будућом динамиком инвестирања треће светске фирме за производњу челика у Шапцу
Деветомесечни преговори са италијанском компанијом “Даниели“, резултирали су 29. марта потписивањем Меморандума о сарадњи овог индустријског гиганта, наше Владе и града Шапца. По речима градоначелника Шапца Милоша Милошевића, коначна одлука о изградњи фабрике биће донета у јулу ове године. Радови би могли да почну марта 2013., а производња 2015. године.
-Град Шабац је успео да удовољи захтевима италијанских инвеститора. То подразумева, парцелу од око 110 хектара, отворену на пут са једне стране, а са друге на реку Саву. Ово је круна политике Града Шапца вођене протекле деценије, а уједно и потврда њене исправности. Инвестирањем овог светског гиганта у производњи челика у Шабац, решићемо највеће проблеме наших грађана, као што су недовољно радних места и ниске месечне зараде. Отварање фабрике “Даниели“, значи посао за 1.500 људи, али и још толико радника ангажованих на пружању услуга овом произвођачу челика, што је велики подстрек развоју услужних делатности. Реч је о најмодернијој технологији која током процеса рада испуњава најстроже еколошке стандарде. Долазак “Даниелија“ имао би значај за развој краја исти као и отварање “Зорке“ крајем тридесетих година прошлог века, а уједно би вишеструко биле увећане шансе за повезивање са ауто путем Београд-Загреб, као и чишћење корита реке Саве ““ истакао је градоначелник Шапца Милош Милошевић, и објаснио да су у очима италијанског инвеститора, основне предности Шапца као потенцијалне локације за инвестирање, позиција поред реке Саве, односно веза са Дунавом преко Црног мора са Русијом, као и речни правац ка Немачкој , земљи која је међу водећим купцима њихових производа.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa