Инфо

3. мај 2012.3. мај 2012.
РАЗГОВОР СА ЈАНЕТОМ ГАВАЛОВСКИМ

МАЧВА НА ПРАГУ ПРВЕ ЛИГЕ

Победом над Раднички Стобексом у прошлом колу Мачва избила на прво место Српске лиге Запад. Ова позиција води их у Прву лигу. Шеф стручног штаба шабачке екипе Јане Гаваловски за “Глас Подриња“ говори о плановима и могућностима тима
Шта сада могу да кажу “неверне Томе“ када је Мачва тамо где јој је и место?
-Ја се не бих много освртао на те ствари. Када сам постао шеф стручног штаба Мачве, у септембру 2010. направљен је пројекат да покушамо у року од две године да изборимо пласман у виши ранг, у дугоочекивану и жељену Прву лигу. Мислим да смо сада после годину и по дана на добром путу да то и остваримо. Није било лако. Прошли смо период у ком смо стварали екипу. Имали смо доста потешкоћа на том путу. Отишли су неки битни и кључни играчи за екипу.
Никада се нисмо много обазирали на коментаре људи са стране. Свачије мишљење нам је битно, поготову највернијих Мачвиних навијача, али у суштини смо од старта знали да идемо правим путем и веровали у оно што радимо.
Другопласирани Јединство Путеви треба да вам дођу у госте. Мислите ли да ће овај Мачвин пробој на прво место табеле психолошки утицати на њих?
-Мислим да хоће. Пратио сам њихове три или четири утакмице у овом делу првенства. То је једна искусна екипа, али тренутно не пружају партије какве се од њих очекују. Евидентно је да имају проблем у самој екипи. Од 8 кола колико је одиграно, 5 сусрета су завршили нерешеним резултатом. Међутим, то је њихова интерна ствар. Ми смо успели да надокнадимо заостатак од 3 бода и да их претекнемо на табели. Имамо наш циљ везан искључиво за наредне две утакмице. Гостујемо у суботу екипи Слоге из Петровца на Млави. Победом на тој утакмици дочекаћемо дерби са Јединством на првој позицији. Покушаћемо, а искрено се надам да ћемо и успети, да решимо првенство овде у Шапцу већ за две недеље. Ако све буде како треба са те две победе имаћемо предност од четири бода разлике. Све смо подредили томе да у Шапцу 12. маја буде један велики празник фудбала и надамо се да ћемо из свега тога изаћи као победници.
С обзиром да сте млад тренер, какве су Ваше амбиције ако се пласирате у Прву лигу?
-Искрен да будем, ово је велика част за мене. Добио сам у тридесетој години поверење да водим овако велики клуб са дугом и богатом традицијом. Сви моји планови у будућности везани су искључиво за Мачву. Свестан сам тога да ме искључиво добри резултати одржавају на овој позицији. Оптерећење и притисак су огромни и бреме је велико. Могу да кажем да сам за сада успешно извршио све задатке и да полако али сигурно идемо ка циљу који је управа клуба ставила пред мене и играче. Све иде у оном смеру у ком ја лично желим а мислим да је и клуб задовољан начином на који радим свој посао.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa