Инфо

31. мај 2012.31. мај 2012.
ФУДБАЛ: СРПСКА ЛИГА ГРУПА “ЗАПАД“

И ШТА САД?

ВАЉЕВО: ФК “ВУЈИУЋ ВОДА“ - ФК „МАЧВА“ 0:0
Ваљево, 26.05.2012.године. Стадион ФК“СЕЊАК“. Гледалаца 300. Главни судија: Трифуновић Далибор (Краљево). Помоћне судије: Срећковић Марко (Крагујевац) и Пуношевац Зорана (Крагујевац). Жути картони: Радовановић у 35. минуту, Гаврић у 58. минуту, Самуровић у 64. минуту, Зарић у 80. минуту (ФК “Мачва“); Вујадиновић 30. минуту, Марковић у 37. минуту, Ђукић у 45. минуту, Рајковић у 78. минуту (ФК “Вујић Вода“).
Драгићевић, Ђукић, Ивановић, Маринковић, Којић, Јевтић, Марковић (од 82. минута Матковић), Вукадиновић, (од 65. минута Рајковић), Ракоњац, Рашевић, Стојановић (од 75. минута Косић).
Радукић ““ Гаврић, Самуровић, А.Радовановић, Ристивојевић, И.Радовановић, Зарић, Лазић (од 55. минута Милинковић), Вукмир, Дамјановић (од 72. минута Н.Живановић), Милисављевић (од 63. минута Вуковић).
Да је ФК“Вујић-Вода“ победила ФК“Мачву“ са два и више голова разлике не би било незаслужено. Да подсетимо да су нас Ваљевци надиграли и у Шапцу, а пораза нас је спасао досуђени „пенал“ у надокнади утакмице. Овако ФК“Мачва“ је освојила бод који јој ништа не значи. Сем да покаже да је „цар го“.ФК“Јединство-Путеви“ головима у другом полувремену победило је ФК“Шумадију“ у Аранђеловцу и обезбедило улазак у виши ранг. Шапчане је једино насмејао телефонски коментар кретања резултата у Аранђеловцу познатог спортског радника Славка Ђапановића: „Срамота шта раде!“
Остаје нам да испратимо ФК“Мачву“ још два кола које ништа не решавају, јер се зна и ко улази у виши ранг и ко испада у нижи ранг, али круг се мора затворити, па шта кошта да кошта.
„Глас Подриња“ свестан традиције, значаја и односа Шапчана према ФК“Мачви“ пуне три године је пратио, што би се рекло „уживо“ све утакмице шабачког српсколигаша. У ове три године нисмо гледали само три утакмице ФК“Мачве“ и то: две у Петровцу на Млави и једну у Костолцу. Желели смо да читаоцима верно дочарамо атмосферу, окружење и односе током такмичења у оквиру Српске лиге „Запад“. Сликали смо пругу у Белошевцу, бунар у Бумбаревом брду и дизалицу у Љубићу. Како сада ствари стоје, следеће године са терена ФК „Сељака“ из Милошевца пре утакмице јурићемо крмачу по терену. Покушали смо да помогнемо да се напори укупног руководства усмере на праве ствари. Упркос свему били смо објективни и нисмо написали ниједну неистину. Нико, никад нас није демантовао. Читаоци су нас подржали, а директни противници ФК“Мачве“ захвалили на објективном извештавању.
Једино нисмо селектовали играче, водили тренинге, играли, давали голове, организовали одбрану и правили сендвиче (чујемо да су они изгледа криви за све)!? Ако је и то требало, покушали би. Сигурно, бар ово са сендвичима.
Организовале су се телевизијске емисије, тражили и добијали интервјуи, плаћали навијачи, али све то не може сакрити резулат кога нема. Већ пету годину. Нема више изговора. Нема више измишљених криваца. Ни на Убу, ни у Пожеги и Смедеревској Паланци нико нас није оштетио, нико нас није тукао, ни попреко нас нико није погледао. ФК“Мачва“ није прекорачила тај праг, звани Прва лига, не због тога што је примала голове (узгред буди речено ““ мало), већ што их није давала. Ко је сада одговоран?
За писца ових редова одговор је јасан. „Човека чине принципи за које се залаже и у најтежим тренуцима“. Ову реченицу је изговорио Спенсер Траси у чувеном филму „Нирбершки процес“. Има ли неко у нашем клубу принципе? Видећемо по завршетку првенства..

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa