Инфо

31. мај 2012.31. мај 2012.
ПОПЛАВЕ У КОЦЕЉЕВАЧКОЈ ОПШТИНИ

ТАМНАВА НАНЕЛА ОГРОМНЕ ШТЕТЕ

Услед обилних киша и набујалих притока у ноћи између четвртка и петка у коцељевачкој општини река Тамнава поплавила 56 домаћинстава у Доњем Црниљеву и Каменици као и од 1,2 до 1,5 хиљада хектара ораница. Према првим проценама штета је око 120 милиона динара. У шест села тамнавског краја на снази је ванредна одбрана од поплава. Угрожено подручје непосредно након поплаве посетио и председник општине Верољуб Матић.
Након поплаве вода се постепено повлачи у своје корито али је за собом оставила огромне штете. Река се излила на више од 1,2 хиљаде хектара обрадивих површина и према првим проценама пољопривредни произвођачи су претрпели штету од око 60 милиона динара. Локално становништво истиче да усева више и нема, јер је вода све однела. Како кажу, и оно мало што је остало прекривено је муљем и блатом.
Поплава је проузроковала велика оштећења и на инфраструктурним објектима. Према подацима из Штаба за ванредне ситуације штете на некатегорисаним и општинским путевима као и мањим мостовима и пропустима износе око 15 милиона динара.
Вода из набујале Тамнаве продрла је у стамбене, помоћне и пословне објекте и оштетила 36 домаћинстава у Доњем Црниљеву и 20 у Каменици, те је тако начињена штета од око 40 милиона динара.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa