Инфо

7. јун 2012.7. јун 2012.
ФУДБАЛ: СРПСКА ЛИГА ГРУПА “ЗАПАД“

СРЕЋА ““ ЕВО КРАЈА

ШАБАЦ: ФК „МАЧВА“ - ФК “ПАРТИЗАН“ (Бумбарево Брдо) 1:2 (1:2)
Шабац, 03.06.2012. године. Стадион ФК“МАЧВЕ“. Гледалаца 250. Главни судија: Радојичић Александар (Лајковац). Помоћне судије: Николић Драган (Пожаревац) и Симић Илија (Пожаревац). Жути картони: Самуровић у 32. минуту, Вукимир у 58.минуту, Пејовић у 67. минуту (ФК “Мачва“); Ђурић у 32. минуту, петровић у 73. минуту (ФК “Партизан“).
ФК“Мачва“: Степандић ““ Пејовић, Ђукановић, Самуровић, Ристивојевић, Лазић (од 60. минута Вуковић), Вукмир, Гаврић (од 54. минута Б.Живковић), Милинковић (од 46. минута И.Радовановић), Милисављевић, Б.Живановић.
ФК“Партизан“: Петровић, Радојковић, Ахматовић (од 46. минута Кељевић), Јованчевић, Ђурић, Срећковић, Ђурђевић (од 86. минута Матановић), Радованчевић, Николић, Петровић, Грујичић (од 73. минута Нешовић).
Да је ФК“Партизан“ из знаменитог места Бумбарево Брдо, неугодан проитвник за ФК “Мачву“ знали смо и пре утакмице, али да ће ФК“Мачву“ по трећи пут у потпуности надиграти и победити то нисмо могли претпоставити. Пред утакмицу „пуштен је глас“ да ће се можда играти „бараж“ за попуну друге лиге, али је тешко претпоставити да, ма колико (не)озбиљна била фудбалска организација, ипак прибећи промени правила такмичења у последњем колу првенства. Оваква вест је пре личила на вест која је требала да смири огорчене „Шанере“ због, већ шесту годину, неуспешних покушаја улазака у виши ранг.
Али, „цврц Милојка“. Кад неће ““ неће. „Бумбари“ нас убише. Шетали се кроз одбрану ФК“Мачве“ као по некадашњем „шабачком корзу“. А да су постигли још два - три гола не би било незаслужено. Тако ФК“Мачва“ изгуби и друго место. Тек толико да се зна ““ заслужено. За коментаре није више прерано. Али је таман за темељну реконструкцију руководства ФК “Мачве“. Све што смо током ове три године написали на страницама „Гласа Подриња“ испоставило се као тачно. За последњих три године једини програм ФК“Мачве“ је био садржан у реченици: „Ми ћемо да играмо поштено“. Па играјте, ко вам брани. А шта сте урадили на спортској инфраструктури? Где вам деца тренирају? Која вам је селекција изборила пласман у виши ранг такмичења? Како можете да дозволите да вам скоро цео стручни штаб првог тима у исто време ради у другом, практично приватном клубу? Какав вам је однос према судијској и фудбалској организацији? Од чега зависи да ли судије једу ћевапе или банане и још много питања на којих нема одговора.
Није довољно да неко нешто воли да ради па да му се то дозволи. Поготово ако кошта грађане. На страницама „Гласа Подриња“ смо пред скупштину ФК “Мачве“ написали да не треба гледати да ли је мачка црна или црвена, већ да ли зна да хвата мишеве. Ако се сада у петак формира нова градска власт у Шапцу, ако је носећи стуб те коалиције УРС, који се из све снаге у предизборној кампањи залагао за „департизацију“ у свим сферама рада, ево им прилике да то на делу и докажу.
Или ће се све завршити као у песми хрватске групе „Магазин“: ...“обећања, обећања...“Само не знам ко пева Тифин део. До следећих избора, рачунамо да народ ионако кратко памти.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa