Инфо

7. јун 2012.7. јун 2012.
УСПЕШАН ПОРОДИЧНИ ПОСАО

КВАЛИТЕТ, ПОШТЕЊЕ И РАД

Породица Макевић из Брдарице послује са своје две фирме “Нискоградња Владимирци“ и “Самостална ауто-превозничка радња Макевић“. Обављају све послове који се могу урадити помоћу багера и булдожера. Истичу да за њих малог посла нема. Захваљујући свом раду и упорности сада живе солидно, али сећају се и тешких почетака
Олгом сам се оженио са 22 године, шест месеци по повратку из војске. Сматрао сам да са њом могу да се договарам, створим породицу, а све остало дође. Кренули смо од нуле. Колико радиш толико и имаш, а све је лакше у двоје. Били смо принуђени све сами да радимо. Сами смо одгајали децу. Ја сам радио на терену, она је код куће била домаћица, али је радила и много више. Имали смо доста стоке на само 50 ари земље. Људи су нам се чудили, али ми смо успели. У браку смо 35 година. Како нам је било први дан тако је и данас, прича Раде Макевић и са поносом додаје да је Олга била најлепша девојка у крају.
Ишколовали су Сашу, који је завршио вишу грађевинску и Бранислава, машинског техничара. Њих двојица почели су врло рано да раде и помажу родитељима.
Раде је радио од 1979. па до приватизације 2005. у “Думачи“ као руковалац грађевинским машинама. Када је схватио да његови синови не могу да се запосле одлучио је да напусти фирму и почне приватан породични посао. Још осамдесетих је имао свој булдожер и по завршетку посла у фирми радио је приватно до касно ноћу. Људи су га познавали, знали како ради и веровао је да ће успети у овом послу.
-Ризик је био велики али ја сам био сигуран у себе. Знао сам да имам два сина који су васпитани, вредни и одговорни. Нисам се плашио ни једног момента. Почели смо са једним средњим булдожером. Сада имамо велики булдожер, багер, два камиона и нисконосећу приколицу за превоз машина. Све смо куповали за готов новац, без кредита, од онога што смо зарадили, истиче Раде.
Макевићи сматрају да свако ко хоће да ради може и да заради, али да послови морају да се обављају квалитетно и поштено. Најтежи им је био почетак. Први посао добили су већ два дана после куповине првог булдожера.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa