Инфо

13. јун 2024.13. јун 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Дечји осмеси и песма

„Мала, мала матура“ одржана на градском тргу

Традиционално окупљање малишана у организацији Предшколске установе „Наше дете“ познато као „Мала, мала матура“ окупило је око 950 деце са сеоског и градског подручја
Дечји осмеси и песма испунили су у петак Трг шабачких жртава. Будући школарци плесом су поздравили публику и показали да су спремни за нове животне изазове и полазак у први разред. Традиционално окупљање малишана узраста од 5,5 до 6,5 година у организацији Предшколске установе „Наше дете“ познато као „Мала, мала матура“ окупило је око 950 деце са сеоског и градског подручја.

Фото: "Глас Подриња"


-Веома емотиван тренутак за децу и родитеље, као и за све нас који радимо са њима. Мислим да нећу погрешити ако кажем да је овај плато на тргу данас жила куцавица града, јер управо се окупило око хиљаду малишана из свих група у години пред полазак у школу са градског, приградског и сеоског подручја. Окупљени у кругове одиграли су заједничку кореографију уз песму „Круг другарства“, што је традиционално завршни плес назван „Мала, мала матура“.

Фото: "Глас Подриња"


Песму, као и кореографију, у великим круговима смо одабрали као симболику да наставе да негују заједништво и емпатију, како смо их и учили и да пријатељства настала у вртићу не прекину без обзира на то да ли ће деца наставити да иду у исту школу или не, да наставе да се друже, воле, поштују и што је најважније, да одрасту у добре и здраве људе- рекао је директор Предшколске установе „Наше дете“ Владимир Рабреновић.
Д.Д.

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa