Инфо

13. јун 2024.13. јун 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Боља здравствена услуга

Градоначелник уручио кључеве три нова возила и опрему директорки Дома здравља

Укупна вредност донације је 16 милиона. Током 2021, 2022, 2023. године у Дом здравља је уложено око 39,5 милиона динара
Градоначелник Шапца др Александар Пајић уручио је у понедељак кључеве три нова возила, као и медицинску и информатичку опрему која ће побољшати квалитет рада те здравствене установе директорки Дома здравља „Др Драга Љочић“ др Јасмини Станковић. Уручењу донације је присуствовао и председник Скупштине Немања Пајић.

Фото: "Глас Подриња"


Побољшање примарне здравствене заштите
-Здравље суграђана нам је на првом месту. Од 2021. сваке године смо велика новчана средства давали за возни парк, али и за опрему за Дом здравља, како би лекари и медицинско особље радили са што квалитетнијом опремом, а с друге стране, како би пацијенти имали што бољу услугу. Сад сам уручио кључеве за возила марке „ford coonect“ и „dacia stepway“, два за превоз лежећих пацијената до установа терцијарног нивоа и једно возило за Службу кућног лечења и неге, која стиже до тешко покретних и непокретних пацијената. Купили смо и два дефибрилатора. Укупна цена је 16 милиона, заједно са информатичким системом који смо побољшали, тако да смо у прве три године, 2021, 2022, 2023, уложили у Дом здравља око 39,5 милиона динара. Ова набавка је била 16 милиона и трудићемо се да свих наредних година здравство заиста буде на првом месту како би наши суграђани имали што бољу здравствену услугу у примарној здравственој заштити. Наравно да су нам и други видови, и секундарна и терцијарна здравствена заштита, битни за град и боримо се на све могуће начине да услуга нашим суграђанима буде што квалитетнија и боља- навео је Пајић.

Фото: "Глас Подриња"


Како је истакла директорка Дома здравља, донација ће много значити тој здравственој установи.

Фото: "Глас Подриња"


Обнављање возног парка и нова информатичка опрема
-Градска управа је својим буџетом и ове године као и претходних определила средства Дому здравља „Др Драга Љочић“, овог пута за набавку санитетских возила и опреме, тако да ћемо ми на тај начин подићи квалитет у пружању здравствених услуга. Наш Дом здравља поседује тренутно 33 санитетска возила, али су возила стара и прешла су велики број километара. Најстарије возило је 2008. годиште, а велики број возила је прешао и преко 500 хиљада километара, тако да је ово занављање возног парка свакако од велике користи, јер ћемо на тај начин омогућити да наши пацијенти што брже и безбедније стижу до здравствених установа где су упућени. Данас смо поред три возила добили и информатичку опрему, без које рад не може да се одвија квалитетно и ефикасно, с обзиром на то да смо у ери дигитализације. Добили смо и два дефибрилатора, апарате које смо определили за Службу хитне медицинске помоћи. Они служе за збрињавање витално угрожених пацијената. До сада смо у тој служби имали четири дефибрилатора, а постоји повећана потреба за збрињавањем најугроженијих пацијената- подвукла је др Станковић.
Д.Д.

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa