Инфо

14. јун 2012.14. јун 2012.
УНАПРЕЂЕЊЕ НАСТАВЕ

ЕВРОПСКА ПРАКСА ЗА ШАБАЧКЕ ЂАКЕ

На иницијативу предузећа СБЕ Србија, дела компаније „Весковини“, прошлог четвртка у Градској управи Града Шапца одржан је састанак представника Града, техничких школа у Шапцу и италијанском граду Удине и предузећа СБЕ Србија. Тема сусрета била је начин унапређења практичне наставе и усвајање примера добре праксе заступљене у Италији.
Подсећања ради, половином маја потписан је Уговор о послузи између предузећа СБЕ Србија и Техничке школе у Шапцу, који се односи на коришћење машине за обуку ученика. Градњу хале финансирао је Град Шабац.
Техничка школа у Удинама дуги низ година сарађује са компанијом „Весковини“ и бројним предузећима у области машинске производње. Како је истакла Јасминка Ристивојевић, заменица градоначелника Шапца, то је добра прилика да се ученици и наставници шабачке Техничке школе упознају са практичном наставом колега из Удина, као и могућност за успостављање различитих облика сарадње.
Руководство Техничке школе у Удинама предложило је посету шабачких ученика Италији како би похађали практичну наставу и на најбољи начин упознали процес производње у развијеним компанијама. Осим тога, овакав начин сарадње међу школама из различитих држава пружа могућност израде пројеката за чије се финансирање конкурише код европских фондова.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa