Инфо

21. јун 2012.21. јун 2012.
ПРИЈЕМ У ГРАДСКОЈ КУЋИ ЗА ДОБРОВОЉНЕ ДАВАОЦЕ КРВИ

ЧАСОВНИЦИ ЗА НАЈХУМАНИЈЕ

Прошлог четвртка, поводом 14. јуна ““ Светског дана добровољних давалаца крви, заменик градоначелника Немања Пајић најхуманијим Шапчанима који су 50 и више пута дали крв, уручио захвалнице и часовнике
Од 2004. године Градска управа Шапца поводом 14. јуна - Светског дана добровољних давалаца крви организује пријем за наше суграђане који су дали крв 50 и више пута. Сходно традицији, прошлог четвртка, захвалнице и часовнике добило је дванаест најхуманијих Шапчана. Шабац је, иначе, пионир оваквог начина обележавања овог датума, а његов пример касније су преузели многи градови у Србији.
- Симболични поклони које је обезбедила шабачка Градска управа представљају начин да се захвалимо нашим најхуманијим суграђанима. Могућност да се давањем крви спаси један живот дата је свима, али је користе само најодговорнији и најхуманији. Мисија коју спроводе ови људи је плод њиховог човекољубља, а Град ће и убудуће обележавати овакве акције које у први план стављају скромне људе са великим делима ““ истакао је заменик градоначелника Немања Пајић.
Вишеструки даваоци крви углавном су једногласни у погледу мотива којима се руководе приликом племенитог чина. Дати крв значи буквално спасити неком живот, али са друге стране, никад се не зна када ће та помоћ неком од њих бити потребна.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa