Инфо

28. јун 2012.28. јун 2012.
ФРАНЦУСКА

МОЧВАРА И ““ ПАРЕ!

Наш следећи дестинација је Довил ““ најелитније одмаралиште Француза, као и светског џет-сета, мека коцкарског туризма, центар племенитих раса коња ““ има необичну причу о настанку
Једном приликом, Наполеон Трећи, одлучио је да неколико дана проведе у кишном Довилу (такво је нормандијско поднебље) и већ први дан је кренуо у обилазак обале са скромним плажама и оскудним зеленилом.
Бонапарта ИИИ је сумњичаво вртео главом и најзад се обратио једном од рођака и упитао га шта ОН види на том мокром и мочварном земљишту: „ПАРЕ!“, одговорио му је је овај лаконски - и кад се владар вратио на двор одмах започео откупљивање земље чија цена је била изузетно ниска.
Започео је поступак исушивања, а потом кренуо са изградњом зграда и хотела... Ово се догађало средином 19-ог века и било почетак туристичког бума којем се нико није надао. Обала је сређена и обогаћена велелепним, вилама, раскошним хотелима (као што је „Нормандија“).
Довил постаје „ИН“ и најбогатији људи из Фрранцуске и целог света долазе да ВИДЕ и буду ВИЂЕНИ. У овом градићу се одржава филмски фестивал, највећи скуп светских економиста групе Г8, а оно што га чини посебно вредним су чувене довилске фарме коња најплеменитијих раса због којих долазе људи дубоког џепа и славних имена.
И поред тога што Нормандија има влажна и кишна лета Довил је увек атрактиван, у њему се увек нешто догађа.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa