Инфо

5. јул 2012.5. јул 2012.
НЕНАД ЦРНОГОРАЦ, ВЛАСНИК СПОРТСКО РЕКРЕАТИВНОГ ЦЕНТРА „СУНРИСЕ“ ШАБАЦ

ТЕРЕНИ ПО МЕРИ БУДУЋИХ ШАМПИОНА

Спортско рекреативни центар „Сунрисе“ отворен је недавно у Шапцу. Са жељом да поред тениса, на теренима овог центра стасавају шампиони и у другим спортовима, отпочело се са изградњом најпре терена за фудбал са вештачком травом, а ускоро се очекује и почетак изградње нових објеката на простору старог полигона иза Техничке школе
Власник центра је Ненад Црногорац, прослављени шабачки и српски тенисер. Он се професионално бавио овим спортом играјући за клубове попут Црвене звезде и Војводине. Боравио је у кампу Ника Болитијерија у Сједињеним Америчким Државама где је играо на два највећа турнира у јуниорској конкуренцији ““ “Оранге Балл“-у и “Едихер“-у у Мајамију.
Љубав према спорту наследио је од свог оца Ђорђа Црногорца, познатог фудбалера и тренера шабачке Мачве. И сам Ненад се у почетку бавио фудбалом да би касније заволео “бели спорт“. Оснивање Спортско рекреативног центра “Сунрисе“ је пројекат целокупне породице - од идеје, реализације па до финансирања.
Господине Црногорац, „Сунрисе“ тренутно инвестира у највећи спортски објекат у Шапцу. Откуда идеја да се у кризним временима определите за овакав потез?
- Искрен да будем то је моја жеља још од давних дана. Док сам се активно бавио тенисом, суочавао сам се са проблемом недостатка квалитетних терена и остале логистике. Буквално сам сањао да,када се створе услови за то, једног дана у мом граду будућим шампионима омогућим да се баве спортом на квалитетним теренима. Криза је присутна свуда па и у Србији. У мом случају, бизнис је у другом плану. Приоритет ми је да се моја визија комплетног центра у наредних пар година обистини и да Шабац и Шапчани добију нешто што нису до сада имали обједињено на једном месту. Зато се захваљујем и својој породици која ме је здушно подржала у овом пројекту јер смо заједно схватили да будућност развоја целе државе лежи у породичним предузећима.
Поменули сте визију центра коју имате. Да ли можемо да откријемо нашим читаоцима шта ће се све налазити на локацији СРЦ „Сунрисе“ Шабац?
- Тениски клуб „Сунрисе“ настао је 2008. године као моја жеља да на крилима љубави према белом спорту, али и успеха и популарности српског тениса последњих година, помогнем младима. Онима који све више виде идоле у Ђоковићу, Типсаревићу, Троицком, Ани Ивановић, Јелени Јанковић, Бојани Јовановски... Рад са децом представља будућност овог спорта, али се без квалитетне инфраструктуре не може пуно постићи. Због тога сам кренуо у реализацију визије изградње тениског центра који ће касније прерасти у Спортско-рекреациони центар „Сунрисе“ Шабац. Најпре је изграђено пет терена на шљаци опремљених рефлекторима најсавременије генерације. Изграђен је и кафе клуб где се посетиоци могу окрепити. Током маја 2012. изграђена су и два мултиспорт терена за тенис и фудбал, такође под рефлекторима. Као подлога изабрана је првокласна вештачка трава увезена из Белгије којом се диче и спортски центри великих светских клубова попут Челзија и Милана. Ова два терена са травом имају урађене и темеље за балон који ће бити постављен од 1. новембра до 15. априла. Практично, ови терени ће у употреби бити 12 месеци у години. Ускоро ће отпочети радови и на изградњи прве од две предвиђене спортске хале. Једна ће бити на подлози од вештачке траве, са тереном димензија 40х20 метара, а друга ће бити опремљена гумираном мултиспорт подлогом у којој ће своје место наћи будући фудбалери, рукометаши, одбојкаши и многи други. У плану је и изградња клупских просторија са модерним свлачионицама, теретаном и малим СПА центром. Природно окружење, права ваздушна бања, мало издвојена од градске гужве и свакодневице окружена густом шумом, сваком ће пружити мир, опуштање и уживање у спортским активностима. Будући Спортско-рекреациони центар „Сунрисе“ Шабац у свом саставу ће имати и терен за фудбал, димензија 120х60 метара, велики отворени базен и базен за децу као и ресторан са бунгаловима за смештај. По завршетку изградње, цео комплекс ће бити оивичен модерном трим стазом за кондиционе припреме и рекреацију. Треба напоменути да су рефлектори који су постављени или ће тек бити постављени на терене модели последње генерације марке ПХИЛИПС која својим производима опрема велике стадионе широм Европе и света.
Многи ће се обрадовати овоме што читају, јер Шабац већ дуже времена нема обједињене спортске терене на једном месту. Када очекујете почетак наредне фазе реализације?
Радови уопште не престају. Тениски и фудбалски терени су завршени, а већ се пројектује хала, треба да се изаберу извођачи. Радови ће најпре почети на изградњи једне од две хале, како би спортисти могли квалитетно да тренирају током периода који није погодан за рад на отвореном. Након тога, почећемо и са реализацијом плана изградње и других објеката. Моја жеља је и да Шабац добије отворени базен. Град реновира „Зоркин“ базен затвореног типа и то је добро, али отворени базен је нешто што недостаје граду, нарочито младим спортистима.
На који начин ћете привући спортисте и рекреативце на Ваше терене?
- Спортско рекреативни центар „Сунрисе“ замишљен је као подршка такмичарима. Они су наш приоритет. Већ смо кренули у ту причу. Поред тенисера нашег матичног клуба, ми ћемо ових дана извршити фузију са ОФК „Шабац“ јер сматрамо да Шабац заслужује још квалитетних фудбалских клубова и не сумњам да ћемо се доказати и на том пољу. У овом клубу, по мени, раде најквалитетнији шабачки фудбалски тренери и имамо велику жељу да фудбал у Шапцу заузме место које заслужује, а то можемо постићи само великим радом и резултатима који ће из тога произићи. Такође, водићемо бригу о младим спортистима и имамо план и за то. Са тимом искусних и квалитетних тренера у свим спортовима који ће бити заступљени код нас, можемо учинити пуно и ја сам оптимиста по том питању.
Рекли сте да ће постојање СРЦ „Сунрисе“ допринети подизању квалитета спорта у Шапцу. Колико ће Ваша инвестиција допринети самом граду и његовим житељима?
- Мени је велика част што свој сан могу да остварим у граду у ком сам рођен и којем сам оформио породицу. Још више ме радује чињеница да могу да радим оно што волим. У СРЦ ћемо бринути о сваком појединцу, бићемо посвећени томе до максимума. Остатак термина који се појави биће уступљени рекреативцима да предахну од свакодневних обавеза и напуне батерије за нове радне победе. Сви ће имати прилику да себе пронађу овде и то је највећа корист за све. Цена изнајмљивања термина неће бити висока јер смо свесни да је економска криза учинила своје. Због тога је мени бизнис у другом плану. Кад тад ова инвестиција ће се исплатити, ја не журим са тим. Што се тиче града, мислим да је највећи допринос што ће на својој територији имати савремени мултиспорт центар у коме ће свакодневно боравити више стотина спортиста.
Иако комплетан посао није завршен, већ се виде обриси будућих активности на „Сунрисе“-у. Били сте организатори државног првенства у тенису за јуниоре а у најави су још неки турнири.
- Квалитетан рад са младим тенисерима, на екстра условним теренима, допринели су да нам Тениски савез Србије повери организацију највећег такмичења у јуниорској конкуренцији. Резултати које су постигли чланови нашег клуба: Огњен Трејгут, Катарина Костић, Валентина Рудаљевић, Предраг Дедић, Иван Гајић, Стефан Букоровић. Драган Матић, Стефан Петровић и многи други, препоручили су нас као озбиљну организацију којој се може поверити један овакав турнир. Такође, желим да најавим дводневни Бизнис Куп у малом фудбалу који ће бити одржан овог викенда. Представици шабачких предузећа имаће прилику да се одмере снаге на нашим теренима са вештачком травом. Све ово биће увод у Бизнис Лигу коју ће „Сунрисе“ организовати у последњем кварталу ове године.
Све ово што сте рекли, а и темпо којим напредују радови довољан су показатељ да ће се Ваша визија остварити без обзира на времена у којим живимо. За нормално функционисање центра морате запослити и одређени број људи.
- Без квалитетне логистике и стручних људи, не можете рачунати на успех. Како се који објекат буде завршавао, тако ће и поједини Шапчани бити запошљавани. Набројао сам током овог разговора шта ће се све налазити на овој локацији. Следити свој дечачки сан, односно визију, а потом је остварити и поклонити младим спортистима је сатисфакција за даљи рад. Стварати неке нове будуће шампионе поникле управо на простору Шапца и теренима Спортско-рекреационог центра „Сунрисе“ је највећа награда коју један тренер може да доживи.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa