Инфо

2. август 2012.2. авг 2012.
ЛИКОВНА КОЛОНИЈА „МИШАР“

ИСТОРИЈА ОЧИМА УМЕТНИКА

Од 26. до 29. јула у башти Културног центра Шабац осам академских сликара, вајара и студената дали су допринос уметности у виду дела инспирисаних Првим српским устанком. Радови ће бити приказани у оквиру централне прославе Боја на Мишару 13. августа
Задужбинско друштво „Први српски устанак“ Мишар, Месна заједница Мишар и Културни центар, под покровитељством Града Шапца, организовали су по четрнаести пут ликовну колонију. Овогодишња манифестација окупила је младе шабачке академске сликаре Драгану Ђурђевић, Јелену Чоњагић, вајаре Дана Унчевића, Слободана Бугарчића, Милену Обрадовић и студенте четврте године Академије ликовних уметности Јелену Јевтић, Милана Мијаиловића и Јовану Маринковић.
- То су добри млади људи. Честити, изузетно коректни, добри уметници. Мени је велика част што данас међу њима видим људе који су некада награђивани као студенти. Верујем да ће једнога дана бити понос овога града. Због тога ми је драго што данас стојим овде иако није лако наћи праве речи за све оно што ће да направе. Надам се да неће изневерити ни мене, ни вас и да ће нам служити за понос и част ““ рекао је академски сликар проф. Драгиша Марсенић, председник скупштине Задужбинског друштва.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa