Инфо

2. август 2012.2. авг 2012.
НЕВРЕМЕ У КОЦЕЉЕВАЧКОМ КРАЈУ

ГРАД ОПУСТОШИО ВОЋЊАКЕ

У недељу у поподневним часовима невреме праћено олујним ветром и градом величине ораха захватило је подручје коцељевачке општине. Страдали су воћњаци, виногради и поља кукуруза у делу Коцељеве и селима Дружетић, Бресница, Суботица и Љутице.
Највеће штете, које се процењују и до 90 одсто, причињене су у Дружетићу на стаблима шљиве. На око 300 хектара претежно овог воћа готово да није остало ништа. Плодови се, како кажу мештани, не могу искористити ни за исхрану стоке јер су још увек незрели, а услед оштећења ластара неизвестан је род и за следећу годину. Поједине пољопривреднике град је оставио без икаквих прихода.
Велике штете град је нанео и купини на око десет хектара као и виновој лози. Оштећења се на овим површинама, према првим проценама, крећу у распону од 50 до 80 одсто, а сличне штете су нанете и на око 200 хектара кукуруза као и на око два хектара башта.
- Укупно процењена штета је око 50 милиона динара, а највећа је на шљивама и износи око 30 милиона. Ово су прве процене и у наредних неколико дана имаћемо прецизније податке јер је комисија већ на терену, процењује проценат оштећења и висину штете - изјавио је начелник за пољопривреду Миодраг Тадић и додао да ће се коцељевачка општина сигурно обратити за помоћ Влади Републике Србије, односно Комисији за елементарне непогоде, затим Сектору за ванредне ситуације и Министарству пољопривреде.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa