Инфо

2. август 2012.2. авг 2012.
ДЕСТИНАЦИЈЕ ЗА АВАНТУРИСТЕ И ИСТРАЖИВАЧЕ

WAIKIKI TRAVEL ПРЕПОРУЧУЈЕ

Грчка, Парга
Парга је мали град који се налази на северо-западу Грчке, на обали Јонског мора.Има богату историју, ретку лепоту, дивне плаже, кристално море, мирне заливе, засаде маслина, здраву климу, романтичне уличице и пролазе између високих кућа које формирају амфитеатар испод остатака тврђаве. Венецијанска тврђава се налази изнад самог места са које се пружа прелеп поглед на луку, град и околна острва која се налазе наспрам саме Парге. Парга представља јединствен спој планине и мора. Једно је од најживописнијих места у северозапаној Грчкој, позната и као “невеста од Епира“. Туристичком развоју и доступности Парге нашим туристима допринела је изградња ауто-пута који спаја Јонску обалу са Вардарском долином чиме је омогућен брз и несметан долазак бројним туристима који се одлуче за аутобуски или аутомобилски превоз.Од Београда је удаљена око 1.000 км.
Наспрам Парге се налазе острва Паксос, Антипаксос и Крф до којих се свакодневно организују излети. Уколико сте авантуристичког духа и спремни за откривање увала небеског плаветнила обавезно одвојите дан за упознавање са острвима Паџос и Антипаџос и купању у невероватним плавим пећинама. За све радознале који желе да свој одмор у потпуности искористе за упознавање Јонске обале препоручујемо једнодневно крстарење Јонским острвима. На излету ћете упознати Кефалонију, Одисејево острво Итаку и Оназисово острво Скорпиос. Као круна свега у сећању на крстарење остаје и острво Лефкада и његове најчувеније плаже Егремни и Порто Катсики. Удаљена од токова масовног туризма, Парга успева да сачува шарм и сензибилитет малог медитеранског места.У Паргу ћете пожелети да се вратите поново!
Грчка, Острво Тасос
Тасос је најсеверније острво у Егејском мору. Митологија казује да је Тасос острво Сирена“¦ смарагдно острво које су оне одабрале да на његовим скровитим пешчаним плажама сунчају и одмарају своја прелепа тела упоређујући своју са лепотом овог предивног острва. Израњајући из азурних таласа Егејског мора острво се пркосно издиже 1100 метара над морем. У залеђу, а посебно на јужном и источном делу острва непрегледне борове шуме, које се спуштају до самих плажа, чине да острво пуним плућима дише свеж ваздух који долази са планинских масива из централног дела. Због тога су дани а и ноћи на Тасосу изузетно пријатне чак и усред лета. Тасос и његове предивне плаже, природа, клима, гостопримство и насмејана лица домаћина, је заиста одличан избор за удобан, безбрижан и садржајан летњи одмор. По мишљењу многих, Тасос је најлепши у касно пролеће и рано лето, због идеалних температура, бујне вегетације и хиљада боја које красе његов крајолик. Истражите, доживите и откријте. Очекујемо Вас на Тасосу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa