Инфо

9. август 2012.9. авг 2012.
СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВА

ВЕЛИКЕ ШТЕТЕ ОД ГРАДА

Подносећи извештај о последицама невремена које је ову општину захватило крајем јула месеца, начелник за привреду, пољопривреду и туризам Миодраг Тадић, потврдио је да је град на пољопривредним површинама проузроковао штете од 50-90 одсто. Укупна штета, према подацима комисије, процењена је на око 50 милиона динара.
- Тридесет милиона динара је штета на засадима шљива, десет милиона на кукурузу и исто толико на осталим културама. Оштећења су забележена и на објектима као и на инфраструктури - рекао је Тадић.
Председник коцељевачке општине Верољуб Матић оценио је да део противградне заштите не функционише како треба. Према његовим речима ова општина за противградне стрелце опредељује још 50 одсто средстава у односу на републичка и сматра да је станице неопходно још током зиме опремити са адекватним бројем ракета а не у току сезоне.
Према тврдњама начелника регионалног штаба за ванредне ситуације Александра Стојковића за ову годину извршене су све припреме за противградну заштиту, обучени су стрелци и подручје подривено одговарајућим бројем станица, али се негде ипак затајило.
- Око процена са Хидрометеоролошким заводом често нисмо налазили заједнички језик. Велики проблем је и недостатак ракета - изјавио је Матић и додао да држава није у обавези да помогне али да су се ипак обратили за помоћ Влади Републике Србије, упркос чињеници да ни на претходни захтев за помоћ у санирању последица поплава још није стигао одговор.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa