Инфо

9. август 2012.9. авг 2012.
WAIKIKI TRAVEL ДЕСТИНАЦИЈЕ ЗА СВЕ ОД 7 ДО 77

ОСТРВО КРФ

Ово друго по величини острво јонског архипелага, смештено између јужне Италије и Грчке, дуго је око 60 км, а широко од 4 до 30 км. Само 2 км га деле од обале Албаније на северу. Због своје бујне вегетације Крф се назива и зеленим острвом. Крф је најсеверније острво у јонском мору, чију су природу и магију описивали и величали многи песници и уметници.
Удаљеност Крфа од Београда је око 1000 км. По доласку у луку Игименицу вожња трајектом до острва траје око 2 часа.
Грчко име Крфа је Керкира.
Крф има веома специфичан издужен облик, који подсећа на срп или латинично слово ф. Острво је претежно брдовито и на њему преовладавају богате четинарске шуме, виногради и преко четири милиона маслинових стабала. Ако летујете на Крфу, одлазак у главни и истоимени град је прва ствар коју у току боравка обавезно треба урадити. Крф је прелеп антички град, а уједно и главни град зеленог острва, који потиче из осмог века пре нове ере. Посетиоцима пружа јединствен и незабораван доживљај у коме се преплићу космополитско и традиционално.У току боравка на Крфу незаобилазна и једна од главних одредница српских туриста је посета Српској кући као и одлазак на острво Видо где се налази ,,Плава гробница,,.
Острво се најбоље може осетити и доживети вожњом мотора или аутомобила кроз унутрашњост, што пружа неописиво задовољство и уживање у свим тоновима зеленила маслина. Пролазак кроз аутентична грчка села са ниским кућицама и уским улицама је незаобилазни део скоро сваког пута, што је идеална прилика да се доживи острво на прави начин, не само кроз море и природу, већ и кроз начин живота његових мештана.
Туристичка места која српски туристи најчешће посећују су: Гувија, Дасија, Ипсос, Касиопи, Мораитика, Перама, Беницес. Ова туристичка места су само један део онога што вас на Крфу очекује. Од севера ка југу и истока ка западу многобројне пешчане, шљунковите и стеновите плаже и увале задовољиће и оне најпробиљивије али и бројни беацх - барови, клубови, традиционални ресторани и излети гарантују врхунски провод.
Зато, препустимо се правој летњој Њаикики Травел авантури и кренимо на Крф!

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa