Инфо

9. август 2012.9. авг 2012.
МАТЕМАТИЧКИ КАМП 12. ПУТ У ШАПЦУ

РАД И ЗНАЊЕ ТЕМЕЉ БУДУЋНОСТИ

Од 13. до 19 августа у ОШ „Николај Велимировић“ биће одржан 12. математички камп. Очекује се учешће око 150 полазника из Шапца и региона. Основни циљ кампа - надоградња стечених математичких знања вршњачком едукацијом
Већ неколико година у назада име Шапца у Србији и свету са успехом представљају математичари. Мало је оних који нису чули за сјајне успехе Душана Милијанчевића, Рада Шпегара, нешто млађег Срђана Стефановића. Са идејом да своје знање несебично пренесу на нове нараштаје, 2005., млади научници потпомогнути наставником Миољубом Исаиловићем долазе на идеју да организују Летњи математички камп. Нешто ново у свом родном граду. На почетку је то била малобројна група локалних заљубљеника у бројке, да би временом број учесника прешао сто и увелико границе Србије.
-Љубав према математици нас је спојила, тако да данас имамо учеснике из целе Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, у будуће се надамо и неких других држава у Европи. Циљ нам је да за предаваче обезбедимо младе, успешне људе, који ће своја знања и искуства са различитих светских такмичења пренети на млађу генерацију. То су студенти престижних светских универзитета, професори и студенти математичког и електротехничког факултета, професори шабачке Више технолошке школе, ученици средњих школа. Досадашња предавања смо скупили у једну књигу, чији се значај може мерити податком да су њени делови послужили као референце различитих научних радова. Вредност нашег рада предходних година препознали су многи. Посетио нас је Министар просвете, миректор Телекома. Значајну финансијску помоћ пружио нам је Град Шабац, а гостопримство ОШ „Николај Велимировић“- истакао је члан организационог одбора ЛМКШ Љубомир Радаковић, студент треће године Електротехничког факултета у Београду.
Учешће у кампу, смештај и храна су бесплатни. Ове године планирано је да се одржи 117 математичких предавања, али и забавно упознавање са културно-историјским знаменитостима Шапца и околине.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa