Инфо

9. август 2012.9. авг 2012.
ДОМ ЗДРАВЉА ШАБАЦ

ГРАД ЗАПОШЉАВА ЛЕКАРЕ

На територији града Шапца због недостатка доктора тренутно не ради пет амбуланти. Решење проблема у сарадњи са Градском управом која ће са 400.000 динара месечно финансирати упошљавање четири нова лекара
У служби за лечење одраслог становништва шабачког Дома здравља запослено је 67 лекара. Међутим, како наводе надлежни, овај број, иако задовољава норматив, није довољан да би се континуирано обављао посао у свим градским и сеоским амбулантама. Наиме, због забране упошљавања новог медицинског особља, од стране Министарства здравља, уколико неко од доктора оде на боловање, одмор или пензију, на његово место је немогуће поставити замену, те здравствена јединица престаје са радом, или се обавезе испуњавају отежано. Због тога, пет од пет градских и 28 сеоских амбуланти данас, привремено, не ради.
- Због недостатка радника у сезони годишњих одмора смо присиљени да неке од амбуланти затварамо. Тренутно их не ради пет, што доста отежава живот житељима тих месних заједница. Исти проблем се поново јавља кад неко оде у пензију, боловање, специјализацију. Пошто нам је ресорно Министарство, због испуњеног норматива, забранило даље упошљавање лекара и сестара обратили смо се дописом Градској управи Шабац, не би ли нам они финансирали плате и путне трошкове за четири доктора која планирамо да поставимо као привремену замену - истакла је директорка Дома здравља „Шабац“ прим. Весна Ђурић.
Према предложеној рачуници за плате и доприносе нових доктора из градског буџета је неопходно издвојити око 400.000 динара месечно, док се по речима директора шабачке филијале Националне службе за запошљавање, Бранка Филиповића, на списку незапослених у Шапцу налази се 21 доктор опште праксе, до којих 13 са положеним стручним испитом.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa