Инфо

9. август 2012.9. авг 2012.
СВЕ ШКОЛЕ НА ПОДРУЧЈУ ШАПЦА РЕНОВИРАНЕ ДО КРАЈА ГОДИНЕ

БОЉИ УСЛОВИ ЗА РАД

Летњи распуст је период најобимнијих грађевинских радова у школама. За реновирање, доградњу, текуће одржавање школских објеката и изградњу две фискултурне сале, ове године из буџета Града опредељено је око 100 милиона динара. Нов изглед и боље услове за рад добиће неколико школа у Шапцу, али и на сеоском подручју.
За текуће одржавање и реконструкцију објеката у основном образовању издвојено је 30 милиона динара, а за изградњу фискултурне сале у Волујцу (50 одсто Град, 50 одсто НИП) 22 милиона динара.
- У зависности од обима и врсте радова, као и законских прописа, радови се одвијају или су окончани на десет објеката, а за четири објекта у току је тендерска процедура. У Основној школи „Јеврем Обреновић“ у Орашцу, објекат је реконструисан у целини, у Маовима је обављена реконструкција и кречење, саниран је кров у школи у Дреновцу, док је у Радовашници окречена школа, постављена фасада и изграђен санитарни чвор, чиме је Град Шабац на читавој територији обезбедио санитарне и хигијенске тоалете за ученике, напомиње Јасминка Ристивојевић, члан Градског већа Града Шапца.
Радови се изводе у ОШ „Николај Велимировић“, издвојеним одељењима у Добрићу и Богосавцу, у ОШ „Стојан Новаковић“ на Летњиковцу и у издвојеном одељењу у Горњој Врањској. Ради се и у ОШ „Јанко Веселиновић“ издвојено одељење Жабар, где је у току реконструкција целе зграде. Поред тога, радовима на постављању изолације и фасаде у школи „Николај Велимировић“ у Шапцу, Град учествује у пројектима побољшања енергетске ефикасности.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa