Инфо

16. август 2012.16. авг 2012.
ПРОБЛЕМИ СА БУКОМ У НАСЕЉУ БЕНСКА БАРА

БЕЗ СНА ЗБОГ “ФАБРИКЕ“

Од 15. маја до данас житељи насеља Бенска бара и околних улица викендом не могу ока да склопе од буке која допире из оближње дискотеке. Преко педесет прекршајних пријава за сада нису уродиле плодом. Следећи корак надлежних ““ кривична пријава
Три месеца грађани из насеља Бенска бара покушавају да реше проблем буке која допире из дискотеке “фабрика“ (бивши “М Пласт“) сваког четвртка, петка и суботе. Међутим, ни након интервенисања неколико надлежних инспекција, преко педесет прекршајних пријава, стање остаје непромењено.
- Од маја немамо мира. Буквално нас тероришу. Бука је несношљива. Ако имамо могућности, децу водимо из станова да могу да се наспавају. Мука је и нама. Не можемо одморни на посао. Жалили смо се свима. Људи дођу, напишу пријаву, они се на тренутак примире, и опет све испочетка ““ каже један од станара Драган Јовановић и истиче да је тренутно у току потписивање петиције Граду да им омогући нормалан живот.
- Алармирали смо све могуће институције. Еколошку, Комуналну, Туристичку инспекцију, Полицију. Сви су реаговали и ништа није уродило плодом. Дакле, није нам остало ништа него да се обратимо самом Граду, да предузме неке мере како би напокон могли мирно да спавамо ““ каже Јовановић.
Ненад Илић, испред шабачког одељења Комуналне полиције, каже да је против наведеног објекта за сада поднесено преко 50 прекршајних пријава. Минимална казна, по пријави се креће од 25.000 динара до 2,5 милиона динара. Очекује се да ови предмети буду процесуирани у току следеће године. До тада, грађанима остаје да се надају да ће најава кривичне пријаве против власника “Фабрике“ уколико бука за овај викенд не буде смањена уродити плодом.
- Чињење великог броја прекршаја доводи до кривичне пријаве. Уколико бука у “Фабрици“ не утихне за викенд, против власника ће бити поднета кривична пријава, истакао је Илић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa