Инфо

16. август 2012.16. авг 2012.

ЊЕГОВО ВЕЛИЧАНСТВО БИКИНИ

Лепе жене уживају да га носе, а радознали мушки погледи се увек изнова заустављају на њему... Иако је у почетку покренуо тешке расправе и бројне моралне дилеме, жене су под утицајем поп икона из света моде и филма (Брижит Бардо у филму И бог је створио жену, Урсула Андрес у филу о Џејмс Бонду, Мерлин Монро...) масовно јуриле у продавнице и помоћу бикинија истицале и откривале чари свога тела погледима на плажи. Међутим, до масовне појаве бикинија на светским плажама дошло је тек 10 година након што је он измишљен, односно крајем 50-тих година прошлог века.
Како је настао?
Место и година рођења: Париз, 1946.
Срећни отац: Лоуис Реард, по занимању инжењер - пројектовао је аутомобиле, а у слободно време радио у свом модном студију
Како је добио име?
Бикини је добио име по коралном острву Бикини на Пацифику, на коме је неколико дана пре промоције бикини купаћег костима америчка војска тестирала атомску бомбу.
Реард је највероватније размишљао како ће његова креација имати ефекат експлозије атомске бомбе (што и није било тако далеко од истине... ), па му се управо ово име учинило као створено за његов изум.
Сваки почетак је тежак...
Када је пожелео да свету представи своју креацију, Реард никако није могао да пронађе манекенку која би имала довољно храбрости да обуче овако „револуционаран“ купаћи костим.
Најхрабријом се показала егзотична играчица Мицхелине Бернардини, која је 5. јула 1946. прва стала на модну писту у бикинију и потпуно шокирала јавност.
Замислите праисторијски бикини
Осликани зидови из мињонског доба (1600. година пне) приказују одећу сличну бикинију на праисторијским спортисткињама. Слично осликани зидови, али из римског доба, откривени су и на Сицилији.
Било је и контраверзи...
1964. године Ватикан је забранио ношење бикинија у свим католичким државама.
... а потом и екстрема
Последње и најголицљивије издање бикини гаћица је оно са практично потпуно откривеном женском задњицом ““ сада већ тако популарне танга гаћице. Али - према неким истраживањима само 2 % жена носи танга бикини.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa