Инфо

16. август 2012.16. авг 2012.
WAIKIKI TRAVEL

ЈЕСЕЊА ПУТОВАЊА У ЕВРОПСКЕ ГРАДОВЕ

Уколико пожелите да се упознате са историјом и културом Европских метропола ове јесени Њаикики Травел препоручује:
ПРАГ
Познат као магични град, златни град, град стотину торњева.Град највеће историјске вредности са дугом традицијом. Настао је и развијао се на раскрсници путева у срцу Европе. Праг је главни привредни, економски и културни центар Чешке Републике. Историјски центар града је под заштитом УНЕСЦО-а. У својим делима Праг су описали многи уметници из различитих епоха, а његовим улицама су се шетали и Моцарт, Ајнштајн и Никола Тесла.Време је да се његовим улицама прошетате и Ви!
БЕЧ
Центар некадашње моћне царевине, престоница Аустро-угарског царства са дворовима Хофбург и Шенбрун, раскошним палатама Белведере и Шварценберг, шпанском школом јахања, катедралом Св. Стефана и не мање атрактивном Карловом црквом, дворским и градским парком, државном и националном Опером и Театром, чувеним посластичарницама, кафанама и пивницама, чувеним точком Пратер. Град Моцарта, Бетовена, Хајдна, Штрауса, најбоље осликава живот Европе тог доба.Варнице некадашњег сјаја моћне царевине и једне сјајне културе и данас се могу приметити баш овде „на лепом плавом Дунаву“. Осетите барокну атмосферу средњег века и царски живот моћне династије Хабсбург, јер све што данас симболизује Беч потекло је управо из златног периода владавине Хабсбурговаца.
ВЕНЕЦИЈА
Овај чудесни град изграђен је на 117 малих острва које раздваја око 180 канала и спаја преко 400 мостова. Градско језгро Венеције чини неколико стотина палата и преко 90 цркава, а најдужа „улица“ јој је Канал Гранде, који пресеца стари део града на два дела. Са њега се види на десетине палата, а најпознатије су Цаса д“™Оро, Цаса Реззоницо и Палаззо Грасси. У Венецији обавезно посетите и цркву Санта Мариа делла Салуте, Мост уздаха - Понте деи Соспири, Дуждеву палату и попните се на звоник цркве Светог Марка, с којег се цела Венеција види као на длану.
РИМ
Сваки корак у овом граду представља сусрет са историјом. Од Колосеума, импресивног древног амфитеатра у којем су се одржавале борбе гладијатора, преко Пантенона, до Базилике Св. Петра, која је данас средиште Католичке цркве и седиште папе. Боравак у Вечном граду обавезно искористите за посету Ватикану са чувеном Сикстинском капелом коју је осликао Микеланђело, али и за обилазак музеја „Цапитолини“ у којем је изложена најстарија јавна колекција скулптура на свету, од римских, преко античких, ренесансних до барокних дела. Не пропустите да се попнете чувеним Шпанским степеницама, да убаците новчић у прелепу барокну фонтану Ди Треви, али и да се прошетате по тргу Навона. Рим је један од оних градова у коме можете провести године, а да и даље носите са собом осећај да нисте загребали испод површине и упознали све делове града. Невероватни историјски призори, непроцењива уметност и укусна храна натераће вас да се заљубите у овај град.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa