Инфо

16. август 2012.16. авг 2012.
ШКОЛА ЈАХАЊА

БЕСПЛАТНА ЛЕТЊА ЗАБАВА

Преко тридесет полазника, различите доби, сваког радног дана, на економији Средње пољопривредне школе у Шапцу, овог лета, стиче или усавршава вештину јахања
Од првог јула почела је са радом промотивна школа јахања у Средњој пољопривредној школи. Данас већ броји преко 30 полазника, који се сваким радним даном од 18 часова до сумрака, окупљају на простору школске економије не би ли овладали основном техником, или унапредили већ постојећа знања.
- Највише је деце. Предшколског и школског узраста. За њих су резервисани уторак и четвртак. Са одраслима радимо понедељком, средом, и петком ““ истакао је тренер, троструки победник вишебоја Дража Макевић, и објаснио да се први часови без обзира на старост битно не разликују.
- Када дође неко нови прво му тестирамо могућности. Потом се, обично, за два, три часа ослободе страха и почну да раде вежбе у складу са својим психо-физичким способностима. Деца уче да седе, балансирају на коњу, неке основне ствари. Одрасли, у зависности од ранијег познавања и искуства са овим спортом, имају мало озбиљније тренинге ““ каже Макевић, и истиче да основнама јахања може овладати свако, док неки већи домети зависе од талента и воље појединца.
Судећи по досадашњим коментарима, организацијом часова али и стеченим знањем, задовољни су и деца и родитељи.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa