Инфо

16. август 2012.16. авг 2012.
ОД СЕПТЕМБРА

БЕСПЛАТНА УЖИНА ЗА ОСНОВЦЕ

Почетком нове школске године сви ученици од 1. до 4. разреда на подручју Града Шапца имаће бесплатну ужину. Трошкови куповине намирница, припреме и доставе биће финансирани из градског буџета. Реч је о здравом оброку, припремљеним у складу са захтевима нутрициониста, од интегралног брашна и квалитетних месних прерађевина. Поред сендвича, деца ће добијати млечне напитке и сокове који садрже најмање 50 одсто воћа.
- На овај начин Град Шабац настоји да допринесе решењу проблема неправилне исхране деце, да подстакне потребу за здравим оброцима и створи навику вођења здравих стилова живота. Поред бриге о здрављу деце, важан је и безбедоносни аспект јер ће ужина бити допремана у школски објекат и неће бити потребе за изласком из школе ради куповине ужине. Осим тога, бесплатне ужине су значајна материјална помоћ за родитеље, истиче Јасминка Ристивојевић, члан Градског већа Града Шапца, и напомиње да је за 5000 оброка намењених ученицима од 1. до 4. разреда у свим градским и сеоским школама, из буџета Града Шапца издвојено 39 милиона динара на нивоу школске године.
Према речима Ане Маринковић, начелнице Одељења за друштвене делатности, припреме за реализацију ове услуге су у завршној фази.
- Први корак је процедура јавних набавки која се одвија у свакој школи појединачно. Позивам све заинтересоване пекаре као и остале који су регистровани за ову врсту посла, али и произвођаче млека и сокова, да се о неопходним информацијама распитају у основним школама. Одмах по поласку деце у школу, родитељи ће бити упознати са свим детаљима и моћи ће да се изјасне о учешћу у програму бесплатне ужине. Ако све буде по плану, диструбуција ужина и напитака требало би да почне 10. септембра, каже Ана Маринковић.
Она такође наводи да ће Град, у сарадњи са школама, анализирати постигнуте ефекте и предузимати потребне мере како би програм бесплатне ужине дао што боље резултате.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa