Инфо

13. септембар 2012.13. сеп 2012.
ШАБАЦ

РАЗВОЈНЕ АГЕНЦИЈЕ ОТВАРАЈУ ВРАТА ЕВРОПСКИХ ФОНДОВА

Представници шест општина и градова западне Србије - Шапца Љубовије, Малог Зворника, Крупња, Богатића и Владимираца, прошлог петка посетили су Регионалну развојну агенцију Бачке у Новом Саду са циљем преношења искустава у формирању и функционисању развојне агенције.
Челни људи локалних самоуправа изразили су интерес за формирање развојне агенције која ће покривати територију наведених општина и града, а по узору на модел пословања Регионалне развојне агенције Бачка.
Састанку је претходио сусрет помоћника градоначелника Шапца за сарадњу са ЕУ Александра Пожгаја са директором Регионалне развојне агенције Бачка Срђаном Везмаром. Имајући у виду да Мачва као велики округ нема овакву агенцију, разговори су се односили на могућности њеног оснивања. Задатак развојне агенције је јачање институционалних капацитета локалних самоуправа, као и унапређење и подршка у реализацији развојних програма и пројеката на локалном и регионалном нивоу. Такође је значајна за оснаживање људског капитала кроз програме обуке и стручног усавршавања у погледу јачања малих и средњих предузећа и пројектног менаџмента.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa