Инфо

13. септембар 2012.13. сеп 2012.
ЗА БОЉИ ПОЛОЖАЈ ОМЛАДИНЕ

УСКОРО ОСНИВАЊЕ САВЕТА ЗА МЛАДЕ

Одговорна омладинска политика, која подразумева решавање највећих проблема младих, биће приоритет у раду Савета за младе града Шапца који ће ускоро бити формиран. Активизам младих, уз подршку града, треба да омогући побољшање положаја ове категорије становништва у друштву
Положај младих у Шапцу треба да се унапреди, пре свега укљичивањем младих у процесе одлучивања који се тичу решења које се директно односе на омладину, каже помоћник градоначелника Душан Костадиновић. Он сматра да је Шабац права средина у којој млади могу поправити положај у друштву, те ће и његове активности бити усмерене ка том циљу.
- Мој посао као помоћника градоначелника, пре свега, јесу млади и омладинска политика. Брига о младима треба да буде приоритет једне друштвене заједнице. Младима је неопходна подршка, јер није реч само о њиховом бољем животу, већ и о будућности читавог друштва. Организована и системска подршка младима је услов за бољу будућност једне државе. Са члановима Градске управе имам одличну комуникацију и сарадњу и по овом питању, а то ни не чуди, пошто су у Градској управи Шапца запослени одговорни људи, професионалци. Наша Градска управа својом организованошћу и ефикасношћу одскаче од многих градских управа у Србији, али и у региону, каже Костадиновић.
Он додаје да су проблеми младих у Србији универзални, и да захтевају време за решавање.
- Положај младих у Шапцу није битно другачији од положаја младих у другим деловима Србије. Највећи проблеми младих везују се за: незапосленост, решавање стамбеног питања, образовање, учествовање у доношењу одлука, здравље. Младе у Шапцу треба оснажити и подстаћи на активно друштвено деловање, јер је то најбољи начин да се проблеми реше и побољша положај младих, наводи наш саговорник.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa