Инфо

4. октобар 2012.4. окт 2012.

БЕЗБЕДНОСТ НАЈМЛАЂИХ НА ПРВОМ МЕСТУ

Акција „Успорите у зони школе“ Града Шапца и ЈКП „Паркинг Шабац“ представљена прошлог четвртка, 27. септембра, у просторијама КУД „Абрашевић“
После успешне прошлогодишње акције едукације најмлађих учесника у саобраћају Град Шабац и ЈКП „Паркинг Шабац“ током наредних дана покренуће акцију „Успорите у зони школе“. Кроз дружење, учење и презентацију уз прикладне поклоне у виду брошура, свески, прслука, мајица, ЦД хиљаду и двеста овогодишњих ђака првака стећи ће основна знања о понашању у саобраћају.
- Акција, као што знате, првенствено има за циљ едукацију деце у саобраћају, односно, повећање њихове безбедности као самосталних учесника. То је први, примарни циљ ове акције. Потрудићемо се да ове године мало више пажње обратимо на онај други циљ а то је едукација возача. Као и да уз вашу помоћ, која нам је јако битна, скренемо возачима пажњу на саобраћајне знакове који су постављени поред школа, ограничење брзине 30 километар на час ““ нагласио је Драган Нинковић, директор ЈКП „Паркинг Шабац“.
Закон о безбедности саобраћаја ступио је на снагу 2000. године. Град Шабац ове године комплетно је опремио сваки прилаз школи. Већина возача и дан-данас не зна да је максимална дозвољена брзина од 30 километара на час у зони школе на снази од седам ујутру до девет часова увече. Једна секунда дели возача од катастрофалне несреће.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa