Инфо

18. октобар 2012.18. окт 2012.
ДО НОВЕ ГОДИНЕ НЕМА ПОСКУПЉЕЊА ГРЕЈАЊА

ЦЕНОВНИК ОД ПРОШЛОГ НОВЕМБРА

Поскупљење грејања чека корекцију цена енергената. Рачуне за гас грађани ће од сада морати да измирују на месечном нивоу
За разлику од већине градова у Србији где је почетак грејне сезоне обележила виша цена грејања и до 40 одсто, рачуни за утрошену топлотну енергију у Шапцу ће остати исти, истакнуто је прошлог понедељка на конференцији за новинаре уприличеној у просторијама Градске управе поводом почетка нове грејне сезоне.
Ово је, како наводи градоначелник Милош Милошевић, резултат дугогодишње одговорне политике економског формирања цена услуга јавно комуналних предузећа.
- Цене грејања утичу на стандард грађана. У Шапцу су створени услови да се тај износ не мења док не дође до поскупљења енергената. То није занемарљива чињеница с обзиром да је цена испоручене топлотне енергије у многим градовима почетком сезоне подигнута од десет до четрдесет процената, каже градоначелник Шапца.
ЈКП “Топлана“ данас греје површину од 330.000 квадрата стамбеног и 130.000 квадратних метара пословног простора. Постојећа цена установљена је прошлог новембра. По њој грађани, са урачунатим порезом на додатну вредност плаћају 3, 9 динара по киловат часу за варијабилни, и 27,11 динара по квадрату фиксни део. Увођење наплате по потрошњи велика предност шабачког система.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa