Инфо

1. новембар 2012.1. нов 2012.
МУЗИЧКА ШКОЛА „МИХАИЛО ВУКДРАГОВИЋ“

МЛАДАЛАЧКИ ЕНТУЗИЈАЗАМ

У суботу 27. октобра у концертној сали одржан 2. Јувентус фест у организацији Ученичког парламента. Лауреат Салко Лекић, виолина
Са поруком „Радујемо се што смо млади“ у Музичкој школи „Михаило Вукдраговић“ отворен је 2. Јувентус фест. Попут римске богиње младости Јувентус која је нектаром пунила пехаре олимпијских богова ученици су музиком и песмом напајали публику која је са одушевљењем пропратила сваки наступ. Замишљен као такмичарски Јувентус фест показао је сву раскош двадесет младих талената у три категорије - класичној, забавној и изворној народној музици.
-У нашој школи постоји доста ученика који се ван наставе баве различитим музичким активностима тако да смо решили да организујемо ово такмичење у оквиру школе. Волели бисмо да Јувентус остане традиција у нашој школи јер, ето, наш слоган је: „Радујемо се што смо млади“. То је и порука за све који су вечерас дошли - рекла је Јелена Топаловић, председник Ученичког парламента.
Жири у саставу проф. Гоара Нона Лазић, председник, проф. Ђорђе Андријанић, проф. Ања Тодоровић и ученици Јелена Топаловић и Александар Тадић после деветнаест наступа изабрали су најбоље. Поебедник у класичној музици и лауреат феста са 99 поена је Салко Лекић са одсека виолине. У категорији забавне музике победу са освојених 98 поена однели су Исидора Ђукановић и Лазар Аврамовић, клавир, извевши композицију „Рођени“. Далибор Исаиловић са сплетом српских народних песама на хармоници и квартет Анета Бијуклић, вокал, Милосав Бојичић, хармоника, Лазар Аврамовић, клавир и Салко Лекић, виолина, извођењем нумере „Маријо, дели бела Кумријо“ поделили су прво место са освојених 98 поена.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa