Инфо

15. новембар 2012.15. нов 2012.

125 ГОДИНА ОБРАЗОВАЊА, ВАСПИТАЊА И ШИРЕЊА КУЛТУРЕ

Концертом хора и оркестра и гостију Тамбурашког оркестра „Бисерница“ КУД „Абрашевић“ у ОШ „Вук Караџић“ прошле среде, 7. новембра, традиционално отворено обележавање јубилеја. Два дана касније, у петак, на свечаној академији одиграна представа „Турнир на Косову“
Основана далеке 1887. године ОШ „Вук Караџић“ данас са четири издвојена одељења у Табановићу, Мачванском Причиновићу, Шеварицама и Касарским ливадама има око 950 ученика. Реконструисана 2006. године матична школа, која је под заштитом државе, располаже са 1.600 квадратних метара. Образовање младих, стручно усавршавање наставног кадра, осавремењавање техничких средстава, реализација пројеката на првом месту су најстарије шабачке школе.
-Прошле године учествовали смо у пројектима из области културе. Први пројекат била је позоришна представа „Раскрсница талентованих мачака“ коју је видело око три хиљаде гледалаца. Прикупили смо преко 400.000 динара које су упућене у хуманитарне сврхе за јавне кухиње на Косову. То смо радили под покровитељством наше цркве. Други пројекат, смотра народног стваралаштва под називом „Крчаг“ реализована је на националном нивоу. Угостили смо око 450 ученика, наставника и родитеља из целе Србије. Имали смо и госте из иностранства. Већ другу годину радимо и пилот пројекат „Образовање одраслих“ који финансира међународна заједница. Историја се у неку руку понавља јер су у овој школи биле реализоване и прве вечерње школе - рекао је директор Верољуб Марковић обраћајући се прошлог петка присутнима.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa