Инфо

22. новембар 2012.22. нов 2012.

ТОЛЕРАНЦИЈА СТВАРА НОВА ПРИЈАТЕЉСТВА

Чланице УН и УНЕСКО на 28. генералној конференцији у Паризу, одржаној 16. новембра 1995. године, усвојиле су „Декларацију принципа толеранције“ ради предузимања мера неопходних за промовисање толеранције. Од тада се на овај датум прославља међународни Дан толеранције
У Декларацији пише: „ Толеранција је поштовање, прихватање и уважавање богате разноликости култура нашег света, наших форми изражавања и начина да се буде човек. Она се негује путем знања, отворености, комуникације и слободе мисли, савести и веровања. Толеранција је хармонија у разлици. Она је не само морална дужност, већ и политички и правни захтев. Толеранција, врлина која омогућава мир, доприноси замени културе рата културом мира“.
Толеранција је честа тема часова одељенских заједница у току школске године.
Основна школа „Лаза К. Лазаревић“ је Годишњим планом и програмом за школску 2012-2013. годину предвидела да 16. новембар буде школски тематски дан-на тему толеранције. На часовима редовне, додатне наставе и часовима слободних активности ученици свих разреда су на занимљив и њима прикладан начин показали шта знају о толеранцији и проширили своја знања.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa