Инфо

22. новембар 2012.22. нов 2012.
МАСАРИКОВА 39

ТЕРАСА НИ НА НЕБУ НИ НА ЗЕМЉИ

У самом градском језгру, Масариковој улици, дворишту куће проглашене за културно добро, тераса дуга преко 20 метара озбиљно угрожава безбедност житеља. Власници тврде да су куцали на сва врата, али да нигде нису наишли на разумевање. У ЈСП “Стан“, пак, кажу да је кључ у рукама Завода за заштиту споменика Ваљево
Имамо дво и по годишњу ћерку не смемо да је пустимо да изађе из стана. Не знамо да ли је горе да стане на терасу, или буде испод ње, почиње причу један од станара зграде у Масариковој 39 Небојша Мирковић и наставља.
- Зграда је под заштитом Завода за заштиту споменика. Годинама је на њој мењана само фасада. Током 2011. Град је поново средио фасаду до улице и променио цреп. Међутим, када смо тражили помоћ за сређивање терасе која прети да нам падне на главу, “шетали“ су нас од шалтера на шалтер, и на сваком смо добијали исти одговор да та служба није надлежна. Додатни проблем представља то што је зграда под заштитом државе, па ми без посебних одобрења на њој не можемо ништа да радимо. Једноставно су нам руке по сваком питању везане ““ тврди Мирковић.
Директорка ЈСП “Стан“ Љиљана Јовановић каже да су у њиховој фирми са овим проблемом детаљно упознати, али да по питању одговорности они сносе исту само за фасаду која гледа на улицу, кровни покривач уколико угрожава фасаду и олуке.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa