Инфо

29. новембар 2012.29. нов 2012.
КПЗ ШАБАЦ

СОБА ЗА ПРАЊЕ САВЕСТИ

Прошле среде у Кривично поправном заводу Шабац отворена је и освештана просторија за богослужење и остваривање верских права лица лишених слободе. Посвећена је Светом Илији. Освећење је вршио Епископ шабачки Лаврентије.
-Драго ми је што је ова кућа добила апотеку духовних лекова, јер богомоља и није ништа друго. Намењена је сваког ко у себи осети духовну глад и жеђ да дође и освежи своје срце, опере своју савест и врати се са странпутице на прави пут, рекао је Епископ шабачки Лаврентије.
Владимир Буквић, управник КПЗ Шабац истакао је да је просторија урађена искључиво од стране осуђених лица. Према његовим речима постојао је проблем да се додатно обезбеди посао за сва лица која су желела да допринесу изградњи овог простора.
-КПЗ у Шапцу је изградњом и адаптацијом ове просторије привела намени одредбу која стоји у Закону о извршењу кривичних санкција, за сва осуђена, прекршајно кажњена и притворена лица, да могу да присуствују верском обреду, и имају могућност исповести и причести. Део средстава је обезбедила сама установа, а други део правна и физичка лица града Шапца, навео је Буквић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa