Инфо

17. јануар 2013.17. јан 2013.
ПРВИ НОВОГОДОШЊИ КОКТЕЛ У ПРЊАВОРУ

ЗА ОПСТАНАК ЖИВОТА НА СЕЛУ

У предвечерје дочека Српске нове године, у импресивном амбијенту прњаворског Дома културе, на новогодишњем коктелу, окупили су се чланови Иницијативног одбора за градску општину Прњавор и њихови гости, мештани и представници различитих политичких опција.
Окупљању је, после две године постојања и деловања Иницијативног одбора, уприличено да се још једном покаже и докаже како се око добре идеје и заједничког интереса сви могу истински и искрено сложити. Била је то још једна прилика да људи добре воље размене ставове и мишљења око нечега што у себи носи жељу за добробит Прњавора и околних села.
„Формирање општине као мање администратитивне јединице у оквиру Града Шапца, дало би могућност да се измештањем неких административних служби у сеоска подрчја, становништву руралне средине олакша решавање основних егзистенцијалних проблема. Истовремено, то би свим житељима. нарочито младима, показало да перспектива живота на селу постоји, да не треба и не морају сви да оду у град“, рекао је Негован Станарчић, председник Иницијативног одбора и одборник у Скупштини Града Шапца.
„Сведоци смо времена у коме села беспоштедно одумиру. Не можемо одустати од наше идеје за формирање градске општине, јер је она питање опстанка, а не питање политичке опције која ће га решавати или га неће решавати. Ако се и око овога не ујединимо и не сложимо, онда нам остаје да се договоримо ко ће једном, када из села сви оду, последњи „угасити светло и затворити врата“, рекао је Станарчић.
Иницијативни одбор је и овог пута нагласио ванстраначку суштину свог постојања, а то је и потврдио угостивши представнике свих политичких опција и један број њихових одборника у Скупштини Града Шапца.
Тако су у пријатном ћаскању око ове идеје гости Иницијативног одбора провели пар сати доказавши да се, ето, и то може-бити заједно и веровати у боље сутра.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa