Инфо

24. јануар 2013.24. јан 2013.
КОШАРКА: СЛОБОДАН ЖИКИЋ, СЕКРЕТАР ОКК „ШАБАЦ“

ЈОШ УСПЕШНИЈИ У НАСТАВКУ СЕЗОНЕ

Паузу у званичним такмичарским активностима селекција Омладинског кошаркашког клуба „Шабац“ искористили смо за разговор са Слободаном Жикићем, секретаром овога спортског колектива, и првим клупским „оперативцем“, веома цењеним и у структурама Кошаркашког савеза Србије. Подсећамо да смо у листу „Глас Подриња“ током целог првог дела сезоне извештавали углавом о успесима шабачке кошарке. Посебно сениорских селекције, јер су девојке међу четири најбоље екипе у најелитнијем српском рангу такмичења, док су момци убедљиво први, без иједног пораза на табели Регионалне лиге „Запад“.
Какви су били планови на почетку актуелне сезоне?
- На почетку ове сезоне планови су били да женска екипа уђе у плеј оф, а за мушку екипу повратак у виши ранг, односно Другу мушку лигу Србије. Да би се остварили планови женска екипа је појачана довођењем искусне Андрее Пинтер на месту организатора игре. Међутим њене игре нису оправдале наша очекивања па је после првог дела првенства раскинут уговор.
То су били планови, а шта се дешавало на терену у конкуренцији сениорки?
- Девојке су кренуле како се само пожелети може. У прва четири кола забележене су три победе и један пораз, а битно је нагласити да су две победе остварене у гостима, у Челареву и Врбасу. У првом делу сезоне забележен је скор 6:4, а забрињавајуће је да су три пораза била на нашем терену, и само један у гостима. Уследио је потез који је био и очекиван, разлаз са Андреом Пинтер, а у наше редове враћена је Јована Видаковић, јуниорска репрезентативка наше земље.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa