Инфо

24. јануар 2013.24. јан 2013.
ПРОШЛЕ СУБОТЕ ОДРЖАНО ДЕСЕТО ПЛИВАЊЕ ЗА БОГОЈАВЉЕНСКИ КРСТ

МАРКО РУСОВ - ВИТЕЗ ЧАСНОГ КРСТА

Преко пет хиљада љубитеља спорта, нарочито пливања, али и поштовалаца великог хришћанског празника - Богојављења, окупило се прошле суботе, на овај празник, на комплексу Стари град крај реке Саве да би присуствовали правом спортском и витешком такмичењу за освајање титуле витеза Часног крста која је припала двадесет четворогодишњем Марку Русову, студенту Машинског факултета и доскорашњем ватерполисти клубова „Црвена звезда“ и „Београд“
Богојављенско пливање у Шапцу је организовано јубиларни десети пут, па је тим поводом по први пут најбољем пливачу додељен и витешки плашт, а у манифестацији су премијерно наступили и „Бели орлови“, удружење из Београда за очување српске традиције, вештина и заната.
На стази дугој симболична тридесет три метра, у знак сећања на године Христовог живота, пред рекордним бројем посетилаца, наступило је шездесет шест пливача и две пливачице. Најмлађи такмичар био је Александар Јанковић из Шапца, рођен 1999. године, док је најстарији пливач био познати сликар Михајло Глигорић, Шапчанин рођен 1952. године.
- Овакву атмосферу нисам очекивао. Попуњен простор на целој шабачкој плажи, гласан аплауз који сам добио, гостопримство које сам осетио, сигурно ћу памтити заувек. Радује ме што сам баш ја победник десете, јубиларне трке, и први носилац титуле витеза Часног крста. Оваква организација, и топао пријем у Шапцу сигурно ће ме навести да и наредне године наступим у Шапцу - каже победник Марко Русов.
Марку су жестоку конкуренцију правили и победници Богојављенских пливања из протеклих година, међу којима су били и Дарија Поп из Херцег Новог, прошлогодишњи лауреат, као и Шапчанин Сава Исаковски.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa