Инфо

31. јануар 2013.31. јан 2013.
СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

БРЗО И ЕФИКАСНО

Без много дискусија уз краћа образложења одговорних, усвојено више одлука и закључака. Међу одборничким питањима доминирали проблеми са приобаља Дрине на левој обали, где се налази скоро половина атара Бадовинаца
У склопу свеопштих залагања за растерећење привреде и грађана у условима кризе, одборници су на прошлонедељној седници Скупштине општине Богатић, најпре усвојили предлог одлуке о условном отпису камата и мировању пореског дуга. Наравно, подржане су и све мере које треба претходно испунити да би се ушло у предложени програм. Суштина је редовно измирење обавеза у текућој и наредној години, а шире образложење предложеног одборницима је образложио Бранко Даниловић, шеф ове службе у одељењу богатићке Управе јавних прихода. Предложену одлуку посебно је похвалио одборник Анђелко Угљешић, залажући се за прибављање новца од самодоприноса за месне заједнице.
Оливера Маштраповић, руководилац у Одељењу за финансије Скупштине општине Богатић, нагласила је да после усвајања завршног рачуна Скупштине за 2012. годину следи предлог одлуке о ангажовању екстерне ревизије завршног рачуна ове општине за прошлу годину. И ова одлука је једногласно прихваћена.
У доношењу закључка о давању сагласности на програм пословања Јавног комуналног предузећа Богатић за 2013. годину, углавном су се чуле речи похвале. Одборник Живан Јакшић је предложено и прокоментарисао питањима: Да ли је оправдано поскупљење погребних услуга од 10 одсто и наплата пијачарине пољопривредницима од 500 динара, који на пијац донесу у приколици једно или два прасета или јагњета.
Скупштина се усагласила и са предлогом програма уређивања грађевинског земљишта, одржавања, заштите, изградње, реконструкције и санације путева и изградње на подручју општине Богатић за 2013. годину.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa