Инфо

31. јануар 2013.31. јан 2013.
НОВИ ПРОЈЕКАТ ПОМОЋИ СЕОСКИМ МЕСНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА

БОЉА КОМУНАЛНА ИНФРАСТРУКТУРА

За унапређење комуналног реда новим програмом опредељено је 20 милиона динара, при чему свако од 51-ог шабачког села током 2013. године може конкурисати за износ од око 300. 000 динара.
Унапредити квалитет живота у селу и приближити га градским условима, основни је циљ вишегодишње политике улагања у сеоске месне заједнице, рекао је приликом посете Букору Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца, и додао да ће се одговорна политика инфраструктурног развоја, по којој је Шабац рекордер у Србији, наставити и у наредном периоду.
- Желимо да сеоске месне заједнице раде у пуном капацитету. Да би то било могуће, потребно је да имају изворе финансирања. Одлучили смо да ове године покренемо пројекат којим ће свака месна заједница моћи да добије 300. 000 динара за унапређење комуналне инфраструктуре. Град Шабац је спреман да помогне у реализацији иницијатива сеоских месних заједница, јер сви заједно морамо да решавамо проблеме које најбоље идентификују становници тих села. Средства опредељена овим пројектом су скромна, али на основу двосмерне комуникације и добрих иницијатива улагања у села ће свакако бити много већа, рекао је Пајић
Житељи Букора су и до сада учествовали у појединим пројектима Градске управе, при том урадивши доста за своје село, истакао је председник Месне заједнице Милош Кузмановић.
- Реновирали смо амбуланту и школу, урађено је доста путева и постављена јавна расвета. И у наредном периоду конкурисаћемо за пројекте који ће селу омогућити напредак, попут наставка започетих послова, а велика нам је жеља изградња дома у центру села, који би превасходно служио омладини, навео је Кузмановић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa