Инфо

31. јануар 2013.31. јан 2013.
ОДЕЉЕЊЕ ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ И СТАМБЕНО КОМУНАЛНЕ ПОСЛОВЕ

САРАДЊА НА ОБОСТРАНО ЗАДОВОЉСТВО

Најважнији послови Одељења у 2012. години били су: доношење Одлуке о комуналном уређењу, Одлуке о локалним комуналним таксама, улазак у поступак концесије локалног превоза и почетак уписа стамбених зграда у регистар
Одељење за инспекцијске и комунално стамбене послове егзистира у оквиру Градске управе града Шапца. Чине га Одсек комуналне инспекције, Одсек саобраћајне инспекције, Група за екологију, а има и посебну писарницу.
Комунална инспекција и комунална полиција примењују исте одлуке које постоје на нивоу града а тичу се комуналног реда. Највеће разлике су у овлашћењима јер комунална полиција ради по посебном закону.
-Комунална полиција уочава неправилност, евидентира је прави записник и покреће поступак код Прекршајног суда и ту се њихов посао завршава. Посао комунална инспекција се ту наставља. Доноси се решење о отклањању неправилности и спроводи то решење, ако је неопходно и принудним путем. Последњих неколико година Одељење има око 4.000 предмета, а број прекршајних пријава које смо подносили био је око 1.200. Од када је почела да ради комунална полиција тај број је између 500 и 600 предмета, тако да нам они доста олакшавају посао, наводи начелник Одељења за инспекцијске и стамбено - комуналне послове Милан Васић.
Крајем 2011. године донет је Закон о комуналним делатностима. Из тог закона произилазе све одлуке које примењује Одељење и комунална полиција.
-Закон је на мало другачији начин уредио област у којој делујемо. Уведени су неки нови термини и на другачији начин је регулисано поверавање обављања комуналне делатности. Из тог разлога крајем прошле године донели смо Одлуку о комуналном уређењу и надамо се да ће она допринети још већем реду у овој области.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa