Инфо

7. фебруар 2013.7. феб 2013.
ОТВОРЕНА ГАЛЕРИЈА

ИСПРЕД ТРЖНИЦЕ

Рад младе Шапчанке Марије Стевановић која је недавно дипломирала на Факултету примењених уметности у Београду, прошлог петка, 1. фебруара, био је изложени на платоу испред Тржнице у оквиру пројекта „Отворена галерија“. Тако су суграђани имали прилику да виде измишљене, фантастичне ликове из света ауторкине маште који припадају времену после људске цивилизације. Настали од најразличитијег рециклираног отпада „Чудовишта“ чине део дипломског рада ове талентоване Шапчанке.
-„Отворена галерија“ промовише отвореност, не само физичку (улица, град), него и појам отворености, као начин понашања и деловања без институционалних преграда, администрације, услова, правила и слично. У „Отвореној галерији“ свако може да излаже и своју уметност и своје идеје ““ рекао је историчар уметности Филип Ковачевић, један од покретача пројекта.
До сада је одржано пет изложби на различитим огласним таблама у граду. Шапчани су имали прилику да виде радове Бранка Јовића, Марка Гавриловића, Немање Мањенчића и Душана Кипића. Ово је, како кажу организатори, само почетак деловања, а пројекат „Отворена галерија“ има теденцију да се у будућности шири и развија.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa