Инфо

14. јануар 2010.14. јан 2010.
СУТРА СЕ ЗАВРШАВА ПРИЈАВЉИВАЊЕ РАДНИКА „ЗОРКЕ“ О ПРЕДЛОГУ ЗА ИСПЛАТУ ЗАОСТАЛИХ ПЛАТА

ТРЕЋИНА РАДНИКА ПРИХВАТИЛА ПОНУДУ

Сви запослени у некој од чланица “Зорка ““ Холдинга“, али и бивши радници којима фирма дугује заостале зараде, већ данима су у дилеми шта чинити, а не погрешити.
Наиме, уочи Нове године, њима је понуђено да држава откупи њихова потраживања по реално наплативој вредности, односно 30 одсто од укупног дуга или 14 одсто дуга са каматама.
До краја анкете остала су још два дана, а интересовање радника је солидно, с обзиром да се, до закључења овонедељног броја пријавило 33,2 одсто радника. На листи радника којима се дугује, налази се њих 3. 240, а за понуђен начин наплате потраживања пријавило се 1.073 радника.
Највише заинтересованих је у “Обојеној металургији“, њих 490, а укупан број радника којима се дугује, а припадају “Обојеној металургији“ је 1.200, а потом следе “Минерална ђубрива“ са 875 радника, од којих се 290 пријавило.

НЕКИ СУ СКЕПТИЧНИ, А НЕКИ СЕ НАДАЈУ ПРОДАЈИ
Слабо интересовање радника је у фирмама “Зорка Сигурност“, “Енергетика“ и “Транспорт“, јер се радници надају приватизацији. У “Наменској производњи“ пријавило се 65 радника, док се у “Соној киселини“ за исплату 30 одсто дуга изјаснило 90 радника.
Новац за исплату радника обезбедиће се из хипотекарног кредита, за који је заложена имовина “Холдинга“, у максималном износу од 3.000.000 евра. Више пута преварени, радници су скептични, јер се новац, иако се обезбеђује из кредита не исплаћује одједном, већ у три рате распоређене на целу годину.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa