Инфо

14. јануар 2010.14. јан 2010.
ЗАВРШЕН РАСПУСТ

ПОНОВО У ШКОЛСКЕ КЛУПЕ

Првог радног дана ове седмице, 11. јануара, шабачки ученици су враћени у школске клупе. Завршен је распуст, чиме је и окончан прекид наставе који је био спроведен у циљу спречавања ширења грипа А (Х1 Н1). Најаве наредног таласа свињског грипа, подразумевају нове обуставе наставног рада у школама.
Прво полугодиште се завршава 22. јануара, до када ће и оцене бити закључене, а друго почиње одмах након викенда, у понедељак 25. јануара. Ученици су још увек уљушкани атмосфером распуста, па им школске обавезе баш и не пријају. Тим пре, јер ретко ко, упркос свакодневним апелима стручних лица, не доживљава озбиљно актуелни грип. Томе је допринела и забава преко распуста, јавна окупљања, организовани концерти, спортска дешавања и ђачки биоскоп кога су ученици масовно посећивали. Све ово, простом логиком, није ишло уз принудни распуст. Како ће се ситуација даље одвијати, преостаје нам да чекамо, а на који начин ће се паузе у настави одразити на успех ученика сазнаћемо за неколико дана, тачније, показатељ свега биће оцене на полугодишту.
Психолози тврде да распуст погодује одмору деце, али да свако враћање у школске клупе, након одмора, представља за ученике одређену врсту стреса. На који начин ће градиво бити усклађено и да ли је на просветним радницима одговорност да то учине, честа су питања јавности, а како ће ученици ухватити ритам ““ то је већ ђачки проблем. С. Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa