Инфо

7. март 2013.7. мар 2013.
МУЗИЧКА ШКОЛА „МИХАИЛО ВУКДРАГОВИЋ“

ВЕЖБАЊЕМ ДО УСПЕХА

Концертом београдске пијанисткиње Бранке Жиравац Јеремић прошлог четвртка, 28. фебруара, отворено 17. Међународно такмичење младих пијаниста под покровитељством Града Шапца. Током пет дана, од 1. до 5. марта, наступило 127 учесника из Србије, Републике Српске, Црне Горе, Македоније, Словеније, Бих, Бугарске и Мађарске. Лауреати Момчило Томић из Шапца и Иван Башић из Београда
Први мартовски дани у Шапцу седамнаесту годину за редом време су када се од јутра па све до касних вечерњих сати из зграде Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ чују звуци клавира. У граду богате музичке традиције и првог клавира још из доба Јеврема Обреновића млади пијанисти, почевши од најмлађих па све до студената факултета, из земље и иностранства показали су сву раскош свог талента. Подељени у седам категорија њихово извођење оцењивао је жири састављен од изузетних стручњака из Женеве, Париза, Сарајева, Београда, Новог Сада и Суботице. Професори Игор Ласко, Невена Поповић, Рита Кинка, Ирина Скерл, Александар Сердар, Ђорђе Милојковић, Бранка Жиравац Јеремић, Марија Секељ, Маја Вуковић и Ивана Бранковачки имали су тежак задатак да од најбољих изаберу најбоље.
-Све похвале за такмичење. Изванредно је организовано. Сви су врло љубазни и предусетљиви. Такмичење је на веома високом нивоу. Жири је врло строг и захтеван. Висок је и ниво оцењивања. Сви знају како се стиже у Шабац тако да је ниво сређености и припреме за ово такмичење веома висок и јак. Ово је једно од наших тежих такмичења где је и припрема заиста тешка. Заиста нисам имала прилике да чујем лоше извођење ““ рекла је проф. Маја Вуковић из Београда, члан жирија за млађу категорију.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa