Инфо

21. март 2013.21. мар 2013.
ПРОМОЦИЈА ИК ЦАТЕНА МУНДИ У ШАПЦУ

МИСЛИ ХРАБРО, ОСЕТИ СЛОБОДУ

У просторијама Гласа Цркве, прошлог петка, у организацији Повереништва покрета Српске Двери у Шапцу, Издавачка кућа Цатена Мунди, представила је свој цредо. На одржаној трибини, учествовали су Бранимир Нешић, један од уредника и оснивача, Југослав Кипријановић, члан руководства покрета Двери и Биљана Ђоровић, новинар и магистар теорије културе
Након получасовног видео записа одабраних беседа Предрага Драгића Кијука, чије идеје представљају један од четири стуба ове куће (поред Солжењицина, Црњанског и Достојевског), присутима се обратио Југослав Кипријановић:
- После 14 година рада, 51. часописа, трибина и хуманитарних акција, прошле године смо одлучили да оснујемо издавачку кућу, у којој настављамо да се бавимо стварима које су утемељене на духовним вредностима. Књига Биљане Ђоровић „Атлантис против Левијатана“, коју смо објавили у едицији Прећутано слово, једна је од најзначајнијих. У њој су сабрани разговори које је Биљана, велики борац за истину и правду, водила на другом програму радио Београда у својој ауторској емисији. Када је скинута са програма класичним чином цензуре, ми смо понудили да се њена култна емсија „Атлантис“ емитује на нашем сајту Двери. Оно што је просејано духом и истином, не може да се спута.
Књига „Атлантис против Левијатана“ је зборник разговора које је ауторка водила са светским интелектуалцима попут Ноама Чомског, Едварда Хермана, Мајкла Парентија, Џудит Рисман и многих других, антиглобалистички оријентисаних. Нови светски и сексуални поредак, реалност завере, планетарна пљачка, ГМО, лице империјализма, политика геноцида и пузања, само су неке од тема ових разговора. На првом јавном промовисању своје књиге, ауторка је рекла да она представља сведочанство једног времена, „које би било занимљиво да смо само посматрачи, али смо, на жалост, учесници“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa