Инфо

11. април 2013.11. апр 2013.
ЕКОЛОГИЈА

СПАЈА НАС ИСТИ ЦИЉ

Градоначелника Шапца Милоша Милошевића прошлог петка посетили представници Покрета за заштиту и неговање реке Босут из Шида. У најави отварање канцеларије Покрета у Шапцу и заједничке акције на очувању природе
Делегација Покрета за заштиту и неговање реке Босут посетила је прошлог петка Шабац. Том приликом у разговору са градоначелником Милошем Милошевићем разматране су могућности заштите и очувања водотока Саве на територији нашег Града. У ближој будућности најављено је отварање шабачке канцеларије овог покрета као и заједничко деловање на бризи о природном окружењу.
- Имамо велики број заједничких проблема када је реч о екологији. Један од њих је сочивица са којом се на Босуту боримо одавно, а пошто се ова река улива у Саву, логично је да је ово питање и овде отворено. Само заједничким деловањем овај проблем је могуће решити, тако да смо ми приликом разговора са градоначелником Шапца тражили неку врсту логистичке подршке. Потом, као и на Босуту и на Сави је евидентан проблем илегалног изловљавања рибе. Различитим учесталим акцијама нашег Покрета ми смо смањили илегално изловљавање за чак 80 процената, тако да сматрамо да би та наша искуства била од велике користи и на Сави ““ истакао је председник Покрета за заштиту и неговање реке Босут Дејан Булатовић, и изјавио да је са Милошем Милошевићем покренута иницијатива за оставарење нове сарадње која би унапредила заштиту животног окружења у Шапцу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa