Инфо

16. мај 2013.16. мај 2013.
ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ФОЛКЛОРНОГ АНСАМБЛА ЂИДО У БОГАТИЋУ

РАСПАЛИЛИ ПУБЛИКУ

Више сплетова старих и нових игара и песама. Вештина и увежбаност. Сјај раскошних народних ношњи из свих крајева Србије и Црне Горе. На крају подела диплома и захвалница за дугогодишњу верност колективу
Чланови фолклорног ансамбла „Ђидо“ у Богатићу, који годинама окупља девојке и младиће одане игри, песми и дружењу, одржали су прошле недеље у Дому културе у Богатићу, пред бројном публиком, традиционални годишњи концерт. Поред, готово беспрекорне уиграности сви извођачи зрачили су посебном енергијом разноврсних боја, коју им је давала њихова народна ношња, специфична за разне крајеве Србије али и Црне Горе из прошлих времена, какве су биле и изврсне кореографије игара које су извели под уметничком палицом Милоша Симића.
Они су заокупљали пажњу раздрагане публике у препуној сали око два сата, а у истом ритму наступили су млади певачи, група и солисти изводећи помало заборављене, старе, изворне песме.
- Радује ме велико присуство публике и сјајно играње и песма нашег ансамбла. Показали су запажену уиграност и оданост колективу и игри, која плени. Веома је уочљиво и искуство ансамбла. Они годинама проносе славу Мачве и Србије, широм света и заслужују да и даље то чине, каже Иван Радовановић, директор Културно-образовног центра Богатић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa