Инфо

16. мај 2013.16. мај 2013.
ОШ „ЈАНКО ВЕСЕЛИНОВИЋ“

СТО ДВАДЕСЕТ ГОДИНА ТРАДИЦИЈЕ

Представом „Ашиков гроб“ на Великој сцени Шабачког позоришта ученници и колектив школе обележили прошлог петка, 10. маја, јубилеј. Прослави присуствовали Милош Милошевић, градоначелник, Немања Пајић, заменик градоначелника и Ана Маринковић, начелница Одељења за друштвене делатности
Далеке 1893. године уписана је прва генерација ученика у тадашњу „Школу у Београдској улици“. Од тада па све до школске 1958/59. када је с поносом понела име нашег познатог књижевника Јанка Веселиновића променила је више назива. Данас већ мало ко памти да се звала и „Основна школа у Карађорђевој улици“, „Шабачка основна школа у Карађорђевој улици“, „Шабачка основна школа Стева Д. Поповић“, „Државна народна школа Стева Д. Поповић“. Између два светска рата народ ју је преименовао у „Доњошорска основна школа“. Од 8. августа 1997. године зграда ОШ „Јанко Веселиновић“ у Шапцу проглашена је за културно добро од великог значаја.
Мењало се време, име, генерације ученика и наставника, али је циљ био исти ““ образовање и васпитање младих нараштаја. Традиционално и ново данас се огледа у школском простору коме је поред старе зграде после стогодишњег рада, 1983., дограђен нови део. Матична школа са издвојеним јединицама Церовац 1 и 2, Јеленча, Жабар и Мала Врањска данас представља модерно здање које располаже кабинетима и специјализованим учионицама за физику, хемију, ликовну и музичку културу, биологију, енглески језик, радионицом за техничко образовање, савремено опремљеном салом за физичко васпитање и мултимедијалном учионицом. Ученицима је на располагању и медијатека, ђачки клуб, зубна амбуланта и изузетно богата школска библиотека.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa