Инфо

23. мај 2013.23. мај 2013.
СЛОБОДАНКА РАКИЋ ШЕФЕР

ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИЈЕ КРЕАТИВНОГ РАДА

Изложбом цртежа и акварела „Опет је пролеће“, прошлог петка, 17. маја, ликовна уметница и магистар уметности, обележила јубилеј од прве самосталне изложбе у галерији некадашњег шабачког Дома омладине данас Културног центра
Као и у метафизичким стиховима књижевника Ивана Глишића, који су се чули по други пут од 1973. године, када је Слободанка Ракић Шефер имала своју прву самосталну изложбу, открила су се доживљена времена стваралачке душе. Испуњени емоцијама, превасходно романтично-сентименталним, у комбинацији са интимистичким говором колорита, цртежи и акварели вуку посматрача у свет давно прошлих времена. Времена испуњених ведрином и оптимизмом.
- Четрдесет година сам слободан уметник. Давно сам кренула. Ово је једно обележавање, мали пресек, мали подсетник за ових четрдесет година рада. Почела сам да излажем пре седамдесет треће. Излагала сам, наравно, у ОШ „Вук Караџић“ када је мој наставник ликовног Брана Жабаљац, од петог до осмог разреда непрекидно постављао моје изложбе. Када сам се уписала у Гимназију професор ликовног Никола Кожевић Баја такође ми је направио самосталну изложбу у Свечаној сали Гимназије. А онда је уследила изложба у Дому омладине када је секретар Миле Гавриловић иницирао њено отварање. Све ове изложбе нису документоване али живе у сећањима мојих другара, пријатеља и организатора. Тако да, као што видите, ова изложба пред вама је један мали подсетник. Надам се да ћу касније излагати и неке слике и више тога. Биће времена ““ рекла је Слободанка Ракић Шефер обраћајући се окупљенима у галерији КЦШ.
Минијатурни део огромног стваралачког ликовног опуса показује један изузетан развојни пут.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa