Инфо

28. јануар 2010.28. јан 2010.
ЈУБИЛАРНА СВЕТОСАВСКА ИЗЛОЖБА

СПОЈ МЛАДОСТИ И НАДАХНУЋА

Школа сликања ,,Браћа Лукић“ организовала је и ове године Светосавску изложбу у галеријском простору Културног центра у Шапцу, која носи назив Будимо људи, увек и свуда.
- Претходних девет изложби, биле су посвећене лику и делу Светог Саве, а ова јубиларна, десета по реду, представља један мали дар блаженопочившем патријарху Павлу. Трудили смо се да наше младе уметнике приближимо својој вери, а да они, кроз своје радове то потврде и покажу. Хоћу да верујем да ће сви они имати у виду чији су потомци ““ бити људи, увек и свуда ““ имати душу и образ, и оно што је добро, што остаје заувек ““ истакао је Милован Лукић - Ћија.
Традиционалну Светосавску изложбу, којом Културни центар започиње годишњи циклус изложби, отворили су: директор ове установе Милош Тојић, историчарка уметности Соња Петровић, примаријус доктор Предраг Тојић и епископ шабачки господин Лаврентије.
Упознајући присутне са радовима насталим у школи сликања, Соња Петровић је рекла: ,,Посматрајући радове, схватамо да смо непрекидно даровани стваралачком енергијом сјајних, младих људи који се исказују у различитим правцима. Свако дело је једна врста откровења, јер на самом почетку носи смисао о сазнању. Изложба је показатељ младалачког интересовања и тренутног уметничког надахнућа, док се пред њима отварају нови путеви лепоте.“
На овогодишњој Светосавској изложби, која ће бити отворена до 30. јануара, радове је приказало осамнаест полазника школе сликања ,,Браћа Лукић“.
С. Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa